seriāls "Mana ģimene un citi zvēri"

« previous entry | next entry »
Apr. 23rd, 2007 | 12:04 pm

Cilvēki turpina kompostrēt manas smadzenes par to, ka briestošā shēma attiecībā uz vecāku māju ir vairāk nekā idiotiska: kredīts tiek ņemts uz mana vārda, pamatojoties uz maniem ienākumiem, jo, kaut arī no mums trijiem saņemu vismazāk, man vienīgai ir legālie ienākumi. tātad attiecībā uz kredītu esmu vienīgais (vai vismaz būtiskākais) nodrošinājums. Tas, protams, uzliek man saistības uz turpmākajiem 10-20 gadiem.
Man neliekas godīgi/taisnīgi visā šajā situācijā tas, ka senči (būdami pietiekoši "attapīgi" un 2reiz uzkāpjot uz viena un tā paša grābekļa) "pieprasa" lauku māju ar zemi un visām fīčām. Citi varianti netiek apskatīti. tas, ka tas viss maksā ... nu jā, nu jā ... ir jau grūti un bla, bla, bla! Bet bērni taču strādā un pelna! Pohuj rudzi, ka 2 bērniem no 3 pašiem ir jādzīvo īrētā dzīvoklī; pohuj rudzi, ka vecāki visu mūžu ir dzīvojuši no rokas mutē; pohuj rudzi, ka fāters pusmūžu ir nodzēris un tikai reizi mūžā ir iedevis man naudu - 50 santīmus (toreiz viņš nebija skaidrā).
Un visvairāk man patīk tas, ka viss šis tiek apspriests man aiz muguras. Izskatās, ka situācija drīz vien nonāks līdz tam, ka man vienkārši palūgs iesniegt izziņu no darba vietas un nostādīs fakta priekšā. Skumji, ka attiecības ģimenē tiek vadītas šādā veidā. Vot, saraudināju sevi tagad ...

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {8}

zii

(no subject)

from: [info]zii
date: Apr. 23rd, 2007 - 12:44 pm
Link

Turies. Ja ne citādi, piezvani Mā, aiziesim kafiju padzert.

Reply


missalise

(no subject)

from: [info]missalise
date: Apr. 23rd, 2007 - 01:14 pm
Link

Turies. Tā nu ar ģimenēm mēdz notikt. Kurš spēj nest, tam arī krauj. Man mamma visu mūžu izdabāja vecākiem, bet nekas labs nesanāca - tik rūgtums sirdī krājās. Nekas labāks par mierīgu sarunu laikam tomēr nav izdomāts - pasaki, kāpēc Tu tā jūties- varbūt viņiem tas nemaz nav ienācis prātā - tā arī mēdz gadīties. Turies, turēšu par Tevi īkšķi.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Apr. 23rd, 2007 - 01:31 pm
Link

Paldies :) tas tiešām ja ne palīdz, tad vismaz atjauno ticību sev un spēkus. Es tikai nemitīgi cīnos ar pienākuma apziņu un netaisnības piegaršu attiecībā pret saviem vecākiem. Esmu daudz cietusi, taču nevarētu teikt, ka neko neesmu saņēmusi. Tas viss iekšā gruzd, liekas, varētu norakstīt no sevis no paliks vieglāk. Kaut varētu atslēgties no tā visa, nedomāt .. ļaut visam atrisināties un ticēt, ka man pašai kādreiz būs savas mājas!

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]murse
date: Apr. 23rd, 2007 - 08:44 pm
Link

wtf? Un tu paraksties uz to??

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Apr. 23rd, 2007 - 09:09 pm
Link

vēl jau man neviens šo iespēju uz paplātes nav pasniedzis. bet es pieņemu, ka tuvākajā laikā tas notiks.
es cīnos starp savu nākotni un pienākuma apziņu - ka tie cilvēki (mamma un viens no brāļiem) man finansiāli ir palīdzējuši iegūt izglītību.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]murse
date: Apr. 23rd, 2007 - 10:19 pm
Link

Ā.
Tas, ka atbalsta izglītošanos, ir vecāka pienākums, nevis kaut kāds ūberizņēmums, par ko pēc tam bērnam ir uz pusmūžu jāatstrādā kredīts. Un es, teiksim, pilnīgi nesaprotu, kā var ko tādu no bērna paģērēt. Nu, vienīgi - ja tam bērnam ir jau savi 37 un ļoti ienesīgs bizness :D

Bet nu, katram savs. Es jau arī neko daudz neiznu par konkrēto situāciju.

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Apr. 24th, 2007 - 09:35 am
Link

Jā, par to pienākumu Tev ir taisnība. Es jau ceru, ka līdz brīdim, kad viss šis pasākums nonāks līdz realizācijai, atradīsies vēl kaut kāds risinājums. Vienkārši tās domas rosās pa galvu un neliek mieru :( Bet paldies, ka Tu te tuvumā esi :)

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]quasi
date: Apr. 26th, 2007 - 10:09 am
Link

par to aizmugures ģimenes apspriešanu. izrādījās, ka es mācos kopā ar kaut kādu vecāku radinieku bērniem. mēs tur iztarkšķamies skolā, atnāku mājās un man pasaka, izrādās, es esot runājis tur ar tādu un tādu radu gabalu :D

piemēram, mammas māsas draudzenes meita.. un vēl visādi mistiski veidojumi...

Reply