Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:16: Es jau kādu laiku brīnos, kāpēc cilvēki sejas masku vietā izmanto tos caurspīdīgos plastmasas sejas aizsargus. Ai mīn, tā plastmasa sejas priekšā vaarbūt kaut ko bišķiņ palīdzēs, ja cilvēkam tiek tieši klepots sejā. Bet bet bet, tas vīruss taču izplatās kā aerosols un kā aerosols mierīgi aizies arī apakš zoda un ielīdīs nāsī. Un tad kad ielīdīs nāsī, tad ielīdīs plaušā un posts klāt.

Dārgie cibiņi, taču nedariet tā, ja gribat tiešām aizsardzību, tad velciet maskas un tām papildu var pielikt vaizerus, ja gribās pasargāt, nu, teiksim, acis, bet acis tikat labi var aizsargāt arī ar brillēm, sou, manā skatījumā, tie vaizeri ir ļoti neefektīvi un pa lielam lieki.

Comments

[User Picture]
From:[info]smille
Date:15. Jūlijs 2020 - 14:18
(Link)
Es domāju tas lieliski palīdz atcerēties neaiztikt seju
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:15. Jūlijs 2020 - 14:50
(Link)
Man kā reizi tā spraudziņa starp vaizeri un seju izskatās tik plaša, ka tā vien aicina garlaicīgā brīdī paspraukties un paurbināt degunu :D
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:15. Jūlijs 2020 - 16:02
(Link)
Sejas maskas ir, lai pasargātu citus no sevis, nevis otrādi, un vaizeri ir pietiekoši efektīvi, runājot siekalu daļiņas otram purnā nešļācas.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:15. Jūlijs 2020 - 16:48
(Link)
Bet kā tev liekas, kā tas sejas masku materiāls darbojas? No valkātāja sejas puses necaurlaidīgs un no apkārtējās vides puses caurlaidīgs?

Maskas materiāls ir kā tāds sava veida siets, jo smalkāks siets, jo mazākus sūdus laiž cauri, lielākos sūdus aizturot. Jā, OK, vīruss mēdz būt mazāks par maskas 'sieta caurumiņiem', bet tas vīruss a) tāpat mēdz nogulsnēties uz gaisā esošām daļiņām, kas ir lielākas par 'sieta caurumiņiem' (tātad maska kā siets aiztur šīs daļiņas), 2) maskas sieta slēgtā virsma pret atvērto virsmu ir daudz daudz lielāka nekā vaizerim, kuram, well, nekādas slēgtās virsmas jau nav, jo visapkārt ir viens liels caurums, un uz šīs slēgtās maskas virsmas arī ir daudz lielāks laukums, uz kura vīrusam nogulsnēties.

Nu un tas darbojas abos virzienos, izņemot ja ir respirators, kuram, well, izelpojot sūdi iet caur to atveri uz āru, līdz ar to pasargā valkātāju, bet ne apkārt esošos.
Powered by Sviesta Ciba