Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:14: Early to the party
Nja, mēģināju samazināt savu internetāti izdzēšot visādus vecus kontus. Uzsvars uz MĒĢINĀJU. Kā izrādās, bieži mājaslapā opcija 'izdzēst' nemaz nav. Tad ir jāraksta tīklakungam, kas, kā izrādās, bieži arī nemaz nevar tā 'izdzēst' kontus. Piemēram, tikko čatoju ar Netflix, kas man teica, ka viņi var 'to remove' manu kontu, bet ne izdzēst. Pēc ilgas tincināšanas noskaidroju, ka 'to remove' nozīmē, ka viņi vnk padarīs manu kontu nepieejamu, bet tikmēr visi mani dati tāpat tiks glabāti uz viņu serveriem.

Cik es saprotu, tad 25. maijā sāksies EU bargā interneta regula, kad būs daudz lielākas iespējas pieprasīt, lai dati tiek dzēsti. Tā vien liekas, ka jāgaida līdz tam datumam un tikai tad jāķeras šitam klāt. Savādāk tāda cīņa ar vējdzirnavām vien sanāk.

Comments

From:[info]santech
Date:12. Februāris 2018 - 12:30
(Link)
nu bāc. tik pat labi var būt kompānija, kas pasaka - klik, jūsu dati tika izdzēsti. bet kā tu pārbaudīsi? pasaka, ka izdzēsti, lai tikai atšūtu.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:12. Februāris 2018 - 12:48
(Link)
nu, cik es saprotu, pēc tā 25. maija kompānijām pienāksies bargi sodi, ja pārkāps datu privātuma normas. kontrolēs, piemēram, ar auditiem.
Powered by Sviesta Ciba