Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:09: Ģenētikas prieki
Starp citu, es te agrāk rakstīju par servisu 23andme, kur var noskenēt daudzus SNPs (single nucleotide polymorphisms) un paskatīties, kas ģenētikas vācelītē iekrājies. Tas bija labs serviss, kad viņš tika palaists, bet, ja man tagad būtu interese DNSā lūkoties, es bišķiņ pagaidītu, kamēr visa genoma noteikšana ir bišķiņ lētāka (jau tagad ir zem 1000 USD un drīz grasās būt ap 100 USD https://www.statnews.com/2017/01/09/illumina-ushering-in-the-100-genome/) un kad būs kāds 23andme līdzīgs serviss, kas metīs ārā info par to genōmu.

Būtībā 23andme noskenē tikai maziņus DNS fragmentiņus daudzās vietās uz DNS, bet lielākā daļā DNS paliek nezināma. Toties whole-genome sequencing tiešām būtu visticamāk jāizdara tikai 1x mūžā, jo ar to tiktu noteikts pilnīgi viss DNS sastāvs un tad tur varētu bīdīt datus pēc sirds patikas. Nu labi, varbūt mutāciju gadījumos, piemēram, ja saslimtu ar vēzi, varētu sīkvencēt vēlreiz, bet arī tad vienmēr ir labāk zināt, kāds tad DēeNeS bija iekš baseline.

Comments

[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:4. Jūlijs 2017 - 10:35
(Link)
23andme, cik sapratu, pastāsta, cik procentu tevī ir no neandertālieša un viss. Medicīnas informāciju nesniedzot, vismaz ne uz šo valsti.
[User Picture]
From:[info]str
Date:4. Jūlijs 2017 - 10:43
(Link)
riskus uz dažām slimībām pasaka, alerģijas man liekas ar bija
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:4. Jūlijs 2017 - 12:24
(Link)
nu, diezgan viegli ir novilkt 23andme raw data un iebāzt kādā citā analizatorā un dabūt arī visādus veselības datus. bet man liekas, ka pašlaik vairs nav vērts, snp salīzināt ar whole genome is kā, nuuu, tetri ar play station 4.
Powered by Sviesta Ciba