Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:30: Pārdomas par apziņu

Comments

[User Picture]
From:[info]panacea
Date:24. Maijs 2017 - 18:47
(Link)
jā, zinu, ka ir tāda teorija, bet tad varam tālāk spekulēt par to vai uz likteni iedarbojas kvantu mehānika vai klasiskā.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2017 - 18:54
(Link)
Nu vispirms vai ir kautkas tāds kā ``liktenis``, man šķiet, ka postulēt tādu fenomenu ur apmēram tik pat pamatoti kā postulēt fenomenu ``dievs``. Nu ja vienīgi mēs neapskatām esamību kā statisku variāciju telpu, kurā nav laika bet ir tikai ``slāņi`` jeb ``šķēlumi`` un kurā attiecīgi nav notikumu, notikumu ilūziju rada ``pārvietošanās`` pa noteiktu trajektoriju ``šķērsojot`` šos šķēlumus. Tas ir t.s. Maha - Barbūra modelis, šitie fiziķi pamanīja, ka ļkti daudzi fizikas vienādojumi ir uzrakstāmi izmetot ārā laika parametru.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eternalism_(philosophy_of_time)

Barbūra grāmata par šito:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_End_of_Time_(book)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:24. Maijs 2017 - 19:02
(Link)
nu ar likteni es apzīmēju to, ka ņemot vērā, ka kaut kādi notikumi notika iepriekš, tad noteikti notikumi izrietēs no tiem. bet es arī pilnīgi atzīstu, ka kvantu fiziku neesmu mācījusies, klasisko fiziku virspusēji un līdz ar to nezinu kā ir paiesībā, bet 'man tā vnk liekas'. plus vēl kaut kādi atklājumi neirozinātnē, ka to, kā cilvēks izdarīs izvēli var noteikt vēl pirms viņš pats pēc savām sajūtām to ir izdarījis.
Powered by Sviesta Ciba