Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

optimiste - Rezultāti

20. Feb 2012 11:07 Rezultāti

Nu, un ko tagad teiks tie lielie bļāvēji, kas ar putām uz lūpām sludināja, ka nevajag piedalīties referendumā?

Neviens te neņemas ar sabojāto biļtenu interpretāciju - lūk viņi ir pauduši protestu vai ko citu gribējuši pateikt... Neviens neņemas ar to 30% nepiedalījušos interpretāciju - lūk viņi droši vien būtu balsojuši tā vai šitā...

Bet interpretēti tiek tieši "par" un "pret" cipari kā vienīgais balstiesīgo pateiktais skaidrais vārds un tie, kuri domāja, ka ar savu nepiedalīšanos ir pauduši kaut kādu tur attieksmi, tagad jūs savu attieksmi varat pakārt uz nagliņas.

Tags:

4 jau izteikušies - pieraksti arī tuPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]indulgence
Datums:20. Februāris 2012 - 11:41
(Link)
Redz, likumu neinteresē, kā ko tur kāds pēc tam interpretē un cepas. Likums nosaka, ka referendums ir izdevies, ja "par" parakstās vairāk nekā 50% balstiesīgo vēlētāju, t.i. pārsniedz skaitli 770 000. Ja šo ciparu nepārsniedz, referendums tiek iegrāmatots vēstures annālēs kā noticis un aizmirsts. Tb referendumu īstenošanas sistēma ir ļoti vienkārša: referendumu rezultātus Latvijā nosaka tikai un vienīgi skaitlis, cik parakstījušies "par".

Bet cik ir gājuši parakstīties "pret" un cik "atturas" un cik uz žoga ar krītu krāniņus uzzīmējuši, uz referenduma rezultātu nekādi neattiecas, tas interesē tikai pašus interpretētājus, lai būtu par ko cepties. Nu un vēl varētu interesēt studentus - šāda statistika noder kursa darbu rakstīšanai, kā arī politiķus, kas interpretējot var pucēt sev spalvas un pagānīt oponentus.

Principā jebkurš, kurš māk galvā rēķināt, konkrētā referenduma rezultātu varēja droši prognozēt jau tai pašā dienā, kad izsludināja gatavošanos referendumam. Attiecīgi, ja šādam cilvēkam ir svarīgāki jautājumi, par ko cepties, un šis negrib iet parakstīties "par", viņš pasākumu ignorēja. Katram savas izklaides.
No:[info]optimiste
Datums:21. Februāris 2012 - 15:23
(Link)
Nu redz, es te vnk cepos par to, ka tie, kas neaizgāja ir devuši lielāku vaļu dažādām interpretācijām. Tas jau skaidrs, ka rezultāts bija zināms, takš apnicis jau tās interpretācijas klausīties.....
No:[info]optimiste
Datums:21. Februāris 2012 - 15:30
(Link)
Ja vien visi tā to interpretētu, man nebūtu nekādu iebildumu :)))