Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

optimiste - Ēdiens

25. Feb 2010 12:06 Ēdiens 9 jau izteikušies - pieraksti arī tuPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]zuzanna
Datums:25. Februāris 2010 - 12:36
(Link)
Grūbu putra ir dikti garda. Bet, jāatzīst, ka tikai mājās gatavotā. Bērnu dārzā tā vienmēr bija zilpelēka un klīsterīga, diezgan bezgaršīga. Bet mājās mamma un vecmāmiņa kaut kā citādāk gatavoja, bet man vēl pašai ir mistērija, kā izvairīties no grūbu nokrāsošanās zilā tonī.
No:[info]optimiste
Datums:25. Februāris 2010 - 12:48
(Link)
Salasījos Delfos virtuves pamācībās un tur teikts, ka grūbam vienkārši jāiemācās notrāpīt pareizais ūdens daudzums un viss. Ieliek grūbas katliņā, aplej ar ūdeni, virsū liek vāciņu un vāra kamēr grūbas mīkstas un ūdens tajās ievārījies :) Galvenais - necilāt vācinu un nemaisīt - citadi grūbas salips. Jā un uzreiz japieliek šķipsniņa sāls.

Tieši tā arī izdarīju un sanāca lieliski, nekādu zilumu un lipumu :)
No:[info]kangaroo
Datums:25. Februāris 2010 - 12:58
(Link)
IMHO tur ir tieši tas pats, kas rīsiem- ūdens vienu 4. pirksta falangu virs graudiem un neaiztikt, kamēr ūdens pazūd.
No:[info]optimiste
Datums:25. Februāris 2010 - 13:39
(Link)
jo vairāk rīsu, jo vairāk vajag atstāt ūdeni virspusē.
No:[info]kangaroo
Datums:25. Februāris 2010 - 22:16
(Link)
Man mācīja, ka tam nav nozīme cik rīsu.