Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

optimiste - Ēdiens

25. Feb 2010 12:06 Ēdiens

Izvārīju grūbu putru. Diemžēl esmu vienīgā ģimenē kam tā garšo. Cienītais to atdēdies laukos, bet bērni - skolā un dārziņā. Bet es bērnībā neko citu kā mannā putru neatceros un tad, kad mamma speciālajā bērnu veikalā bija dabūjusi griķu putriņu (bija tāda - paciņās ar sīkiem gaļas gabaliņiem iekšā) - nekas vairs nelikās garšīgāks par to....

Šodien izbeidzās gaļa. Sacepu eļļā tikai sīpolus un ķiplokus un pieliku klāt purtu. No garšvielām - tikai sāli. Tagad sēžu un izbaudu. Nu kā var negaršot!!!

Tags: ,

9 jau izteikušies - pieraksti arī tuPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]zuzanna
Datums:25. Februāris 2010 - 12:36
(Link)
Grūbu putra ir dikti garda. Bet, jāatzīst, ka tikai mājās gatavotā. Bērnu dārzā tā vienmēr bija zilpelēka un klīsterīga, diezgan bezgaršīga. Bet mājās mamma un vecmāmiņa kaut kā citādāk gatavoja, bet man vēl pašai ir mistērija, kā izvairīties no grūbu nokrāsošanās zilā tonī.
No:[info]optimiste
Datums:25. Februāris 2010 - 12:48
(Link)
Salasījos Delfos virtuves pamācībās un tur teikts, ka grūbam vienkārši jāiemācās notrāpīt pareizais ūdens daudzums un viss. Ieliek grūbas katliņā, aplej ar ūdeni, virsū liek vāciņu un vāra kamēr grūbas mīkstas un ūdens tajās ievārījies :) Galvenais - necilāt vācinu un nemaisīt - citadi grūbas salips. Jā un uzreiz japieliek šķipsniņa sāls.

Tieši tā arī izdarīju un sanāca lieliski, nekādu zilumu un lipumu :)
No:[info]kangaroo
Datums:25. Februāris 2010 - 12:58
(Link)
IMHO tur ir tieši tas pats, kas rīsiem- ūdens vienu 4. pirksta falangu virs graudiem un neaiztikt, kamēr ūdens pazūd.
No:[info]optimiste
Datums:25. Februāris 2010 - 13:39
(Link)
jo vairāk rīsu, jo vairāk vajag atstāt ūdeni virspusē.
No:[info]kangaroo
Datums:25. Februāris 2010 - 22:16
(Link)
Man mācīja, ka tam nav nozīme cik rīsu.
No:[info]mamuts
Datums:25. Februāris 2010 - 15:04
(Link)
Grūbu putra ar žāvētu cūkas šķiņķīti, mmm! Garda gan...
No:[info]optimiste
Datums:25. Februāris 2010 - 15:07
(Link)
Izrādās tomēr IR cienītāji :) Tas priecē!
No:[info]mamuts
Datums:25. Februāris 2010 - 15:26
(Link)
Nu... mana cienītā grūbas ienīst, man tās tīri labi garšo, ja vien ir pareizi sagatavotas - zeltainas, irdenas, aromātiskas... a tā zilganā, ķepīgā šļura, ko skolas laikā ieleksēja bļodiņā un kas bija jāēd ar zupas karoti - nu, atvaino, tas nebija ēdiens.
No:[info]fleur
Datums:25. Februāris 2010 - 22:45
(Link)
Man ar dikti garšo!:)