Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Jan. 13th, 2010 04:44 pm

Akadēmiskā mūzika manā ieskatā joprojām pozicionējas kā pretstats mūsdienu popsīgajam lētumam (tikai pupi un intrigas, kur nav mākslas, bet ir tikai mākslinieki utt.) Ieraugu šo ziņu un aizdomājos, nez vai kritiķis teiktu to pašu, ja Elīnai Garančai daba būtu devusi kuplas miesas un raupjus vaibstus? Nav jau šaubu, ka viņa kolosāli dzied, vien izskatās, arī tajā lauciņā par īstu zvaigzni kļūst tikai standartiem atbilstošie.

Un tas pats par Kremerata veiksmes stāstu - vai tikai labs orķestris, vai arī jauniešu šarms tur pie vainas?

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]di_wine
Date:January 13th, 2010 - 09:45 pm
(Link)
Piedod, būšu rupja, bet - vai esi redzējis/dzirdējis, kā viņa uzstājas tajā pašā Karmenā Ņujorkā? :) Viņa IR lieliska! Un, jā, ne tikai balss, bet arī vizuālais, jo opera ir arī teātris. Un Kremerata ir atlasīti fantastiski talantīgi mūziķi. Tu nevari noliegt to, ka latviešu sievietes ir ne tikai talantīgas, bet arī smukas! :)
From:[info]observer
Date:January 13th, 2010 - 10:12 pm
(Link)
Par to teatrālo iedomājos vēlāk, bet tik un tā. Jautājums ir, vai tas kritiķis (pieņemu, ka viņš nav galīgais pajoliņš) spētu pateikt kaut ko tādu, ja viņa nebūtu TIK lieliska tieši vizuāli.

A par latviešu sievietēm man nav nekādu šaubu. Pietiek uz dažām dienām aizbraukt uz to pašu Londonu
From:[info]di_wine
Date:January 13th, 2010 - 10:20 pm
(Link)
Arī mākslā ir savi zemūdens akmeņi un kurš katrs izsisties tur nevar, tici man. Ir simtiem smuku sieviešu mākslā, bet tikai dažas plūc laurus, tās talantīgākās. Konkrēti Garanča jau n gadus atpakaļ uzstājās Vīnē un Milānā, tas ir tas, ko atceros, un ar milzīgiem panākumiem. Tas nav skaistumkonkurss, tā ir opera, un cilvēki ir ļoti piekasīgi, jo īpaši attiecībā uz kaut kādu no Latvijas.... kas ir Latvija? Var jau runāt par sakariem, paziņām, mammu utt., bet arī tas nebūtu noteicoši.
Jā, nu man jau vispār liekas, ka vīriešu dzimuma LV pilsoņi starptautiskā arēnā ir vēl populārāki... :) Tas tā, personīgie novērojumi.

From:[info]arc
Date:January 13th, 2010 - 11:12 pm
(Link)
atļaušos opēt. paskaties, teiksim, Mocarta daiļradē un dzīvē - tur arī bija vieni vienīgi pupi un intrigas to laiku izpratnē (un nerunāsim par desmitiem un simtiem mākslinieku, par kuriem mēs šodien neko nezinām). savukārt, mūsdienās ir iespējams atrast labus un lieliskus popmāksliniekus, bez kāda lētuma. kad paies 100-200 gadi, atmiņā no mūslaikiem būs palcis tikpat maz kā tagad no 18.-19. gadsimta.

šāds pretnostatījums, imho, ir mākslīgs.
From:[info]sita
Date:January 14th, 2010 - 12:22 am
(Link)
Bet taa baleriina Leimane vispaar kakogo huja tik slaida un shmauga