Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Jul. 8th, 2008 09:08 pm

Atvaļinājumā var mazliet paprātuļot.

Cepas te tauta par dziesmusvētkiem, sak, popsa, laža, džinsi, dziesmas ne tādas, režija sūds, saproties. Zigmārs Liepiņš - rullē, meiteņu koris - sūkā. Nevienam gan nerūp, ka vīru kora dziesma "Lūk, rozes zied" LTV1 titros tika piedēvēta Emīlam Dārziņam, savukārt, "Nāc man līdzi" - Andrejam Jurjānam, kaut patiesībā ir tieši otrādi. Lai jau. Neviens nepamana arī, ka Ziegmārs Liepiņš ar savu specveltījumu cenšas pārspļaut "Manai dzimtenei". Lai jau izdodas. Nerūp arī, ka Aira Birziņa kopkori ir izdresējusi kā cirka lācīšus, bet Zirnis un Platpers vēl pamanās eksperimentēt tieši koncerta laikā (un sanāk "uz atsitienu").

Patīk skatīties, kā pārvēršas svētki, kad tur iepumpē pamatīgu piķi. Dzīvo klasiķu vizināšana kabrioletos, dalībnieku barošana uz vietas ar īpašo paiku (nevis ar skolas virtuves gulašu), estrādes izgaismošana, dejotājas, kas tērptas baltos tērpos un stiepj garu baltu paltraku pa estrādi, un droši vien kaudze citu sīkumu, kurus tā uzreiz nemaz nevar redzēt. Zīvere teica, estrādē esot 30 gab videoprojektori.

2 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]di_wine
Date:July 9th, 2008 - 02:32 am
(Link)
"Patīk skatīties, kā pārvēršas svētki, kad tur iepumpē pamatīgu piķi."
Man gan nepatīk. Nepatīkami. Ir daudz kā pozitīva. Bet...
Vispār visi svētki Rīgā tiek pataisīti par visas pilsētas mēroga balagānu, viss tiek pārspīlēts, visu vajag daudz, ar ntajiem salūtiem, ar ntajiem miljoniem "taupīšanas režīmā" :D Kā kāds politologs teica - kā senajā Romā, kur sauklis bija, ka tautai vajag daudz vīna un svētku, lai cilvēki aizmirstos.
From:[info]observer
Date:July 10th, 2008 - 11:47 pm
(Link)
nu tas rezultāts jau ne vienmēr labs, bet tik un tā patīk redzēt, kā viss mainās