Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - Sei Berlin!

Mar. 12th, 2008 02:12 pm Sei Berlin!

"Excellent city, excellent!" (c) Džimmijs. Daudzējādā ziņā varu pievienoties šim Džimmijam.

Vispirms par būtisko. Šķēlēs griezta žāvētā desa 200g iepakojumā veikalā (Kaiser's) maksā EUR 0.85. Tā nebija ne lētākā, ne arī dārgākā. Savukārt, alus benzīntankā sākas no EUR 0.54 par puslitra pudeli, liela daļa vietējo alu maksā ap 0.80, Staropramen - ap 1.20. Alus krodziņā Berlīnes centrā - 3.50-4.00, brangas pusdienas restorānā divām personām - 20-25 (Alus inclusiv).

Sabiedriskā transporta streiks ir pilnīgi reāla padarīšana, kas draudēja 4 dienu palikšanu Berlīnē pilnīgi un galīgi sabojāt. Reklāmas vēstīja, ka viesnīcai ir ideālas transporta konekcijas. U-bahn stacija tieši blakus. Vēl vairāk - istabiņas logs bija tieši 10m attālumā no pašas stacijas (mazliet jau nobijos, ka būs baigais troksnis un nevarēs gulēt). Tak, jautājums, cik metro vilcienu sastāvu šajās dienās pagāja garām manas istabas logam? Pareizi - nulle.

Patiesībā paveicās, ka viesnīca nebija pārāk tālu no lidostas (15EUR ar taksi) un 20 minūtēs varēja aizčāpot līdz S-bahn stacijai (pa ceļam benzīntanks, kurā nopirkt pāris alus vakaram). Iemācījos šo to jaunu no vācu valodas. Piemēram, ja kāds sarunā ar tevi teikumu sāk ar "Aber normale ist...", tas nozīmē "Ko tu, cūka, jauc mūsu ordnungu!". Knapi noturējos nepajautāt viesnīcas recepcijā kaut ko tipa "Aber ist das normale, das es gibt keine Seife in Zimmer?" Vārdu sakot, viesnīca ekonomiskā, bet tomēr - viesnīcas numurs bez jebkādām ziepēm man ir pilnīgs jaunums.

Restorāni labi (manuprāt, gadījās ēst labāku čīzburgeri, nekā bija dabonams Čarlito). Bet galvenais, aiz kā var kļūt vai zaļš no skaudības - sabiedriskais transports. Kā jau minēts, darbojās vien S-Bahn un vakara pīķa stundās tiešām gadījās pat stāvēt kājās (tas pie viņiem droši vien saucās - piebāzts). Tomēr viņiem ir iespēja apm. 30 minūtēs no gandrīz jebkuras nomales nonākt Berlīnes centrā. Droši vien jau, ka vidējais berlīnietis uz darbu dodas ilgāk nekā es (45 min no dzīvokļa līdz ofisam ar trolejbusu un visu gaidīšanu), bet viņam tā iespēja ir ļoti pat cilvēcīga (ja vēlies, vilcienā var ņemt līdzi arī velopēdu).

Un arī pieklājīgs daudzums monumentu:)

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]unpy
Date:March 12th, 2008 - 02:59 pm
(Link)
"Restorāni labi (manuprāt, gadījās ēst labāku čīzburgeri, nekā bija dabonams Čarlito)"
:)))
žetons par šo teikumu :)))
From:[info]observer
Date:March 12th, 2008 - 03:07 pm
(Link)
Tak, Tannim tiešām ir labi čīzburgeri un Čarlito kopš 1. marta tiek rekonstruēts:(
From:[info]unpy
Date:March 12th, 2008 - 03:19 pm
(Link)
Hmnm. Par to, ka Tannim labi čīzburgeri, šaubu nav. Nebija nekad ienācis prātā, ka restorānu kvalitāti var salīdzināt, salīdzinot tajos gatavotos čīzburgerus :)))
From:[info]observer
Date:March 12th, 2008 - 03:37 pm
(Link)
Mhm:D
Tas čīzburgeris kā vērtību mērs gadījās pilnīgi nejauši:)
Patiesībā Penne tajā pat krogā bija krietni sliktāka nekā šur tur Rīgā.
From:[info]gailis
Date:March 12th, 2008 - 03:15 pm
(Link)
hotel tegel?
From:[info]observer
Date:March 12th, 2008 - 03:17 pm
(Link)
bingo
From:[info]gailis
Date:March 12th, 2008 - 03:23 pm
(Link)
arī tur nācies dzīvoties