Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Dec. 11th, 2012 08:09 pm

Nav jau vairs neviena spēkos salīdzināt, vai pirmsušakova laikos Rīgā bija vairāk sniega vai mazāk (man šķiet, vairāk), bet tak balsot par ušakovu būtu pavisam aplami, pavisam cita iemesla dēļ. Nez, kā beigsies stāsts par rīgas ūdens pildīšanu pudelēs, bet rīgas meži savu zāģētavu jau uzbūvējuši esot gan. Man, kā vēstur... liberālim šis škiet aplami un aizķer.

6 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]indulgence
Date:December 12th, 2012 - 08:20 am
(Link)
Esi iegādājies pajas dāņu kokzāģētavā? :)
From:[info]observer
Date:December 12th, 2012 - 09:33 am
(Link)
nē, un arī krāna ūdeni pudelēs nedomāju tirgot:)
From:[info]indulgence
Date:December 12th, 2012 - 10:29 am
(Link)
Tad īsti nesaprotu, kāpēc netīksme, ka otrais lielākais mežu īpašnieks grasās nevis maksāt starpniekiem, bet pats pelnīt, ražojot ko ar PV?

Es RM vietā vēl padomātu pat galdniecības rūpnīciņas celšanu. Nuss, tur IKEA neizkonkurēs, bet kādus saplākšņus varētu tirgot ar kudi lielāku peļņu, nekā tīru izejvielu. Citādi kopš XV gs. te nekas nav mainījies - kā audzējām un tirgojām baļķus svešzemju meistariem, tā turpinām to darīt, tb turpinām trešās pasaules funkcijas pildīt. :(
From:[info]observer
Date:December 12th, 2012 - 10:57 am
(Link)
netīksme tikai tajā, ka īpašnieks šim ir publiskais sektors. Mauprāt, tam PV ir krietni liela raspizģaja varbūtība. Ja reiz rīga tikusi pie mežiem, varētu darīt kā LVM: audzē zāģē, stādi. Tak redzam jau, ka arī tur piesūcas visādi "ziedojumu" saņēmēji.

Stāsts par xv gadsimta līmeni kokrūpniecības struktūrā ir bišķi novecojis, privātais sektors ir krietni uz priekšu pavirzījies un mierīgi varētu turpināt. Cik esmu sekojis, apaļkoka veidā vairs eksportē gandrīz tikai papīrmalku.
From:[info]indulgence
Date:December 12th, 2012 - 11:30 am
(Link)
Cik saprotu (iespējams, ka kļūdos, jo sen nav ar mežiniekiem kancelē uz cūkām kopā sēdēts), RM ir dievzemītē otrs lielākais mežu īpašnieks aiz LVM un tieši ar to arī nodarbojas: audzē zāģē, stāda, tīra. Pie tam, atšķirībā no sīkajiem privātīpašniekiem, patiešām arī audzē un tīra, nevis izcērt tuksnesi un aizlaiž kārklos.
Arī Lattelekom un LMT vai LDz īpašnieks ir publiskais sektors, bet tas taču neaizliedz uzņēmumam vismaz mēģināt strādāt ar lielāku peļņu. :) Un peļņa lielāka, ja pats arī pēcapstrādi veic, nevis ļauj uzņēmumam apaugt ar "šofera dēlu" apakšuzņēmumiem, kas sašķērē dēļos un pārdod tālāk ar 200% peļņu. No otras puses, sabiedrībai labāk, ja ir nevis viens liels pilna cikla uzņēmums, bet gan izejvielu ražotne un simts mazu cehu tai apkārt - gluži vienkārši bezdarbanieku mazāk. :)
From:[info]observer
Date:December 12th, 2012 - 12:43 pm
(Link)
viss pareizi. es arī esmu par publiskā sektora piedalīšanos infrastruktūras attīstīšanā un par to, ka sektors savu īpašumu apsaimnieko. abet pret to, ka mēģina lauzties iekšā, kur privātais sektors tīri labi tiek galā. Varbūt vairāk laika paliks to pašu sniegu šķūrēt:)