oblica - ? [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

? [13. Feb 2009|10:26]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:13. Februāris 2009 - 11:09
(Link)
uz teātri mēs ejam UZ TEĀTRI, nevis, piemēram, Salaspils memoriālu, ne?
[User Picture]
From:[info]kreiza
Date:13. Februāris 2009 - 11:12
(Link)
Nu ir, piemēram, teātra izrāde viesnīcas istabās, pietuvināta tai reālajai videi, kur tas viss notiek. Un kāpēc gan nevarētu uztaisīt izrādi par tiem laikiem Salaspils memoriālā? Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc ne, ja par tām tēmām var runāt grāmatās, uz skatuves, tad var arī realitātei tuvākās vietās.
From:(Anonymous)
Date:13. Februāris 2009 - 12:15
(Link)
Iemesls varbūt būtu tiem, kas tur noasiņoja, līdz nāvei nospīdzināti tajos pašos kvadrātmetros, kur tagad teātris tiek spēlēts. Bet tie jau beigti, tb neiebildīs. Jāiesaka krieviņiem kādā Ustjlagā uztaisīt koncentrācijas nometnes paliekās identisku teātri "izsūtītie latviešu fašisti", kur uniformās ziliem pagoniem izklaidētu labi paēdušus lielpilsētu bērneļus, uzvelkot tiem mugurā vakar izmazgātu fufaiku un ļaujot iejusties kaut kādu tur lopu vagonos atvesto un badā mirstošo latviešu ādā. Varētu sanākt labs šovs ar draiskiem elementiem a la "šo trīsgadīgo puisīti nu aiz kājām un ar galvu pret sienu, bet ar šo fašistieni nu izpriecāsies visas sardzes rota". Galvenais piepucēt, dzeloņstieplītes savilkt un fonā maršu palaist, lai interesantāk. Varētu arī tūristi no Rīgas braukt "pa senču takām".
[User Picture]
From:[info]krii
Date:13. Februāris 2009 - 12:20
(Link)
Viss atkarīgs no laika distances.
Un cilvēkus vilina svešas ciešanas - ne jau velti kristīgajā baznīca ir allažiņ pelnījusi ar mocekļu relikvijām. Un kā paliek ar ļautņiem, kuri ik pa laikam raujas iziet Jēzus ciešanu ceļu, ja iespējams, arī tikt piesistiem krustā?

[User Picture]
From:[info]oblica
Date:13. Februāris 2009 - 12:28
(Link)
Man šķiet, ka šitais gan galīgi nav "par tēmu". Mans stāsts bija par absolūti ko citu.
[User Picture]
From:[info]kreiza
Date:13. Februāris 2009 - 12:23
(Link)
Ja par to ņirgātos, tad varētu sašust, bet, ja mēģina tuvināt vēsturiskajai realitātei, kāpēc gan ne. Tie paši labi paēdušie bērniņi varbūt kaut mazliet vairāk sapratīs, kā bija tad.