smīns - Esmu nobriedis palagam
Bija vai ir saistība ar mani momenti / burti / spainis / golf club / hitchhikers / kults.lv / siets / 36.lv / ljp.lv / Ēku saimnieks
13.6.05 01:00
Esmu nobriedis palagam

Negribu kaut kā sabojāt savu pašsajūtu par šo rakstdarbu ar "biju tur, darīju to", bet tomēr to, ka man ir tik sarkans vēders kā vārītam vēzim, jo domāju, ka mani jau, kā vienmēr, saule nepiecepinās, piemetināšu gan:)

Tātad... Zvans savam komercijas upurim [info]pink_dust , lai neizskaidrojamas vēlmes dēļ noskaidrotu, kādas tad ir izjūtas pēc dienas jeb papildkoncerta (kaut arī liekas dīvaini saukt par papildkoncertu pasākumu, kas ir pirms "īstā" koncerta). Un še tev - esmu neizskaidrojama šokā, jo izdzirdu frāzes no sērijas "Bija OK, bet ne vairāk", "Vecās dziesmas bija OK, bet nu tās jaunās..." un tml. Un īsti neiebraucu vai es satraucos par to, ka tiešām nebūs tik labi, kā gaidu, vai arī par to, ka var tādā man vēl joprojām nepieņemamā veidā vērtēt viņu dziesmas, jo laikam jau jūtos varen elitārs phe:) Arvienvārdsakot biju apmulsis, ko laikam varēja sajust un saruna aprāvās... (tikai no offence:) )

Bet tad jau iebraucu Jūrmalā un sāku ķert fīlingu. Bet arī te nekā, jo kaut kā pārāk daudz bija tā tipa seju, ko tik ierasts redzēt Līvu koncertos "parastajos":) Biju gaidījis publiku apmēram tādu, kā "Pāri visam" tūres noslēguma koncertā, kad pats koncerts nebija nemaz tik fantastisks, bet visu izdarīja "pareizā" publika.. Daļēji manas bažas piepildījās, jo pilnīgi varēja gaisā just tādu tā kā nedrošības, tā kā skepses smārdu. Bet beigās bija jāatzīst, ka izskaitļot jau to publiku nav nemaz tik grūti... Proti - pie Ozola (pēc kuras sekoja labs jociņš par to, ka šis bija veltījums O-Z-O-L-A-M:) ) cilvēki tā ka pamodās, tā ka piepacēlās, pie Piedod man un Dieva dēla (protams) vēl vairāk un es jau sajutos omulīgāk:)

Sekojošā akustiskā daļa mani atkal uzdzina uz domām, ka nu tik ļoti vajadzētu viņiem izdot kādu akustisko dubultalbūmu un man ir baigai pozitīvā aizdoma, ka jaunais menedžeris šito štelli pat varētu gribēt un mēģināt izbīdīt:)

Un tad jau nāca "urbja" triks un attiecīgi Dzelzsgriezējs, pie kura pat kājās piesvempos, tad arī paredzamais C4 tipa spridzeklis Valoda un tad arī saldais ēdiens tautai - visi hiti viens pēc otra. Man gan kā vienmēr sametās žēl tā tipa cilvēku, kas The Doors koncertos prasīja Light My Fire, bet Līvu kocertos prasa kādu no ziņģēm vai Mieteni zelteni (nekāda salīdzinājuma starp The Doors un Līviem, bet gan šī nožēla man ir vienmēr, kad, liekas, saprotu, ko izjūt mūziķi, kad no viņiem grib dzirdēt tikai hitus). Bet tas jau cits stāsts, jo galā gribas teikt kādus provokatoriskus vārdus - vai kāds vēl var nosaukt mūziku, pie kuras kaut kas tāds var notikt koncertā? Es domāju, ka nē. Visu laiku galvā skanēja Andra Freidenfelda teiktie vārdi Bilžu līdzīgā kocerta sakarā atbildē uz jautājumu "Nu kas tad ir TAS Līvu kocertā?".. Viņš teica, ka nevar jau to tā pateikt, bet ka visprecīzāk to izsaka krievu (cik ironiski) teiciens "Eto nashe"..

Rezumē - ne bez (un man pat īsti nav kauns to atzīt acīmredzams:) ) pāris aizkustinājuma asarām un citām bezgala pozitīvām izjūtām, tomēr laikam pietrūka man labākas sēdvietas un sekojošas "jaudas" izjūtas, lai šis koncerts pārspļautu iepriekš dzirdēto akustisko koncertu un tā pēc-sajūtas.. but still - lieliski

Ar tevi kopā man nav bail
Ar tevi kopā esmu es
Tikai tu un es - divas dvēseles
Uz šīs pasaules...

Mūzika: Līvi - Ar tevi kopā

21CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

just_me
just_me
just_me
13.6.05 09:07

ehhh...
man veel shoriit liekas,ka tam pasaakumam PVN naak klaat...


ReplyThread
ns
ns
smīns
13.6.05 09:28

nāk jau arī. izdali 15/1,18 un dabūsi PVN :D


ReplyThread Parent
piccolo
vienkaarshi loco
13.6.05 09:30

jauki


ReplyThread
ns
ns
smīns
13.6.05 09:31

kas tieši? :)


ReplyThread Parent
piccolo
vienkaarshi loco
13.6.05 11:39

tas ka tev patīk un ar sirdi. man laikam nekā tāda no mūzikas nav.


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 11:47

nekā? neticās..


ReplyThread Parent
piccolo
vienkaarshi loco
13.6.05 11:55

zin, man ātri viss pāriet.


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 13:31

esmu pamanījis :)


ReplyThread Parent
pink_dust
pink_dust
Domuzīme
13.6.05 11:53

Nu piedod, ka tā samulsināju :) Par to "eto nashe" es pilnībā piekrītu attiecībā uz vecajām dziesmām (ne tikai vecajiem hitiem), mani, piemēram, vis-vis-visvairāk aizķēra "Saldus Saule", bet tas vispār ir atsevišķs stāsts. Nu nav "Līvi" tik dzīvi, vismaz savā visjaunākajā daiļradē - tādas kā sagrābstītas tās dziesmas, nav nevienas spēcīgas melodijas :/ It īpaši pliekani, manuprāt, skan tevis citētās dziesmas vārdi - nu, nevajag Virgam šitā dzejot, absolūti nav "nashe", jau tās dziesmas pieteikums bija tāds... Nu, phē. Starpcitu - es pieņemu, ka vakara koncis varbūt bija citāds, jo mani nepameta sajūta, ka es esmu atākusi uz tādu kā... ģenerālmēģinājumu? Laikam.


ReplyThread
ns
ns
smīns
13.6.05 12:03

es arī tā visu laiku domāju, ka ne atdeves ne gaisotnes ziņā tos koncertus drošvien salīdzināt nevarēja. bet par dzejām runajot - paskaties uz citu LV daiļradi:P


ReplyThread Parent
pink_dust
pink_dust
Domuzīme
13.6.05 13:07

Tieši salīdzinot ar citu LV daiļradi, Virga šoreiz zaudē. Te es, protams, nedomāju, A-Eiropu vai ko tml.


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 13:31

nu tad klāj vaļa - ko tu domā? :)


ReplyThread Parent
pink_dust
pink_dust
Domuzīme
13.6.05 13:36

Nē, nu zinies - ir daži tādi džeki, visādi tur Māri (Čaklais, kaut kāds Melgalvs), Viktors Kalniņš, njā... Turpināt var ilgi un dikti. ;DDD


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 13:57

nu cmon. salīdzināji. priekš Māra Čaklā mūziku neraksta Līvi, bet tie kas grib priekš tās dzejas rakstīt. salīdzināt, manuprāt, var ar kādu Credo, Opus-pro, Mofo, to pašu PV utt. utjp.


ReplyThread Parent
pink_dust
pink_dust
Domuzīme
13.6.05 14:58

Ko 'salīdzīnāji'?! Mēs taču runājam par LV daiļradi, ne tā? Rezumē ir tāds, ka dzeju vajag rakstīt tiem, kas to var :) Un, stapcitu - mans viedoklis noteikti ir tāds, ka PV un Opus Pro tekstu ziņā ieliek šīm 'jaunajām' Līvu dziesmām... Ja jau tev šķiet, ka var salīdzināt PV un Līvus :)))


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 15:33

mēs nerunājam par LV daiļradi tīrā dzejas nozīmē, bet gan tieši kopprodukta, ko mēs varētu saukt par dziesmu, nozīmē. ne tā?

un tu gribi teikt, ka Opus Pro "Dzimene" vai vienkārši kārtējās šausmas Bon Voyage PV versijā ieliek "Līvu jaunajām dziesmām" (kaut gan man īsti nav skaidrs, ko tu domā ar jaunajām dziesmām. tas būtu pēdējais albūms vai pirmais albūms kopš Ķiģeļa aiziešanas, ja jau tev Saldus saule patīk?)


ReplyThread Parent
just_me
just_me
just_me
13.6.05 15:52

bet dziesmas "ar tevi kopaa" tachu teksta autors ir G.Rachs!!!

bet ja par pashas dziesmas veertiibu, tad man liekas tas bija veins no pieciem labaakajiem un emocionaalaakajiem gabaliem, kuru vakar izpildiija liivi. tieshi veerteejot dziljaako atdevi no vinjiem pashiem.

protams,ka tautai pie sirds labi gaaja tautas dziesmas un zingiishu laiks. Nebuutu TO buutu daudz neapmierinaato, bet taads tachu ir bizness.

saldeejums ar uzleejumu biezhaak ir garshiigaaks nekaa bez taa...


ReplyThread
ns
ns
smīns
13.6.05 15:55

bet es jau arī neteicu savādāk:)


ReplyThread Parent
just_me
just_me
just_me
13.6.05 15:59

nu jaa apmeeram
man tikai iepatikaas diskusija.:)


ReplyThread Parent
ns
ns
smīns
13.6.05 16:21

nu tas tā arī bija domāts - tu neiesaistījies diskusijā, bet gan pa taisno jaunu komentu uztaisīji, kas iesāk jaunu diskusiju automātā:)


ReplyThread Parent
just_me
just_me
just_me
13.6.05 17:31

pieseejies....;)


ReplyThread Parent