krēpjlācis - eksāmenu laiks šogad letiņu šucēs ļoti spraigs [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

eksāmenu laiks šogad letiņu šucēs ļoti spraigs [Apr. 30th, 2020|02:11 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]
[mood | cheerful]
[music |Nirvana - Love Buzz]

Man šķiet dīvaina visa tā čakarēšanās ap to, ka '12. klases eksāmeniem jānotiek!'. Es pieņemu, ka beigās jau (cerams) tāpat nenotiks, bet nu kamon - vidusskola izsenis ir zināma kā kopumā diezgan pasīva sēdēšana ar uzsvaru uz gatavošanos 12. klases eksāmeniem pavasarī. Kāpēc tad cilvēki iet uz skolu? Tādēļ, lai dzīvajā kontaktā skolotāji viņiem skaidrotu vielu, dotu papildus uzdevumus, labotu viņus, komunicētu, utt. Tagad tieši beidzot tie cilvēki, kuriem vecāki būtu norādījuši uz situācijas nopietnību, būtu sākuši iet uz fakultatīvajām nodarbībām, kuras šobrīd vispār nenotiek. Mācīšanos normālā skolā nav iespējams pārnest uz virtuālo vidi, it sevišķi brīdī, kad cilvēkiem nav pieredzes ar tādu virtuālo mācīšanos. Marta otrajā pusē mēs pārlikām mācības uz virtuālo vidi, bet maijā sāksim eksāmenus? Tas taču ir pilnīgs nonsenss! Skaidrs, ka tas ietekmēs eksāmenu rezultātus, un 12. klases eksāmenu rezultāti nosaka to, vai skolnieks varēs pēc tam studēt budžetā, kas LV ekonomiskajos apstākļos var izšķirt to, vai šis cilvēks studēs vispār. Simts punkti, ka lauku skolās un gan jau arī pilsētās ir skolnieki, kuriem nav normāla datora vai normāla interneta pieslēguma. Kad man 12. klasē sākās hroniskas galvassāpes, kuru izskaidrošana LV ārstiem prasīja 10 gadus, man nācās pārlikt eksāmenu kārtošanu. Nu nokārtoju, pēc tam pastudēju, nosprādzis pagaidām neesmu. Es saprotu, ka steidzīgā neoliberālā kapitālisma faniem un ouveračīveriem šādi apsvērumi nederēs, bet ko nu darīt - šobrīd ir globāla saslimšana, un tādas nākotnē gan jau notiks arvien biežāk, tā kā laiks beidzot samierināties un pierast.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 30th, 2020 - 02:17 pm
(Link)
turklāt, nu labi, skaidrs, ka dzīvē tāpat nav nekādas vienlīdzības, bet skola jau tāpēc ir skola, ka visai klasei teorētiski tiek nodrošināti vienādi mācību apstākļi. kā viņi domā to panākt skolniekiem ar vecākiem alkāniem, neirotiķiem, sadistiem vai maniakiem?
From:[info]krishjaanis2
Date:April 30th, 2020 - 07:43 pm
(Link)
Tik ļoti kaitina tie latviešu tipiskie overačīveri. Viņu dēļ, diemžēl, visa šī sapuvusī sistēma vēl turas. Fīreri, saimniekotāji un naudas kāsēji vienmēr teiks "jā, maucam tik tālāk, mums tāpat ir tie overačīveri, pakurnēs, bet turpinās ačīvot". Un tā nu viss arī turpina ripot, šekeli pēc šekeļa, uz leju.
[User Picture]
From:[info]quizer
Date:May 1st, 2020 - 12:03 am
(Link)
Gudrākie vienmēr būs budžetā.