The · Nightqueens · Game


Vegānisma mēnesis

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Novembrī organizācija Dzīvnkieku brīvība organizē 30 dienu vegānisma izaicinājumu. Pieteicos, jo, iedomājoties sevi savā lieliskā cilvēka formā, es sevi redzu kā vegānu. Vismaz veģetārieti.

Lielākais klupšanas akmens noteikti ir pieradums. Ledusskapī jau gadiem ir iedomāts sadalījums, kurā plauktiņā kam ir jāstāv un to, kā trūkst, nosaku uzreiz paskatoties, jo viss vienmēr ir konkrētās vietās. Piena produktu plauktiņā kreisajā pusē ir margarīns, kas nekad nav manējais, tad siers, tad krējums, tad kāds īpašāks siers un/vai biezpiens un labajā pusē sviesta klucītis. Vegāniskā versijā šis plauktiņš, izņemto margarīnu, kas man nepatīk, ir manāmi jāpamaina. Pienu gan jau diezgan ilgu laiku pērku tikai retiem gadījumiem, kad kāds nāk ciemos un es gribu sataisīt smukas lattes. Saldo krējumu pēdējā laikā aizstāju ar kokosriekstu pienu.
Konkrēti produkti ledusskapī, konkrēts maršruts veikalā. Šodien mēģināju iepirkties vegāniski. Pēkšņi veikals liekas tik ļoti tukšs.
Otrs sarežģījums ir tas, ka negatavoju jau mājās tikai sev. Lai gan G pa lielam ir ar mieru, ka mājās gaļa netiek gatavota. Bez biezpiena un siera pankūkām gan būtu daudz grūtāk.

Darbā arī darbinieku pusdienas/vakariņas/brokastis darba dienās atkrīt, jo gandrīz viss ir ļoti gaļīgs. Cik dzirdēts, visi darbinieki, kas tomēr izvēlējušies būt veģetārieši, no sākuma nedaudz pacīnās, lai viņiem kaut ko speciāli uztaisa, bet pēc tam vienkārši atsakās, jo vieglāk ir paņemt no mājām kaut ko paštaisītu.

Sajutos tagad nedaudz tizli, ka esmu sarakstījusi random lietas par ēšanu. Cibas versija instagram ēdienu bildītēm.

Tags:

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 26. Oktobris 2015, 23:42, [info]vilkate commented:
Šodien no ledusskapja pazuda pēdējie piena produkti. Vegāni iepirkties nav nemaz tik grūti, kolīdz izveidojas jauni ēšanas paradumi. :) (Pienu jau tā reti izmantoju, bet, ja nu sagribas kaut ko pienīgu, izmantoju auzu "pienu")
[User Picture]
On 27. Oktobris 2015, 02:19, [info]nightqueen replied:
Es tagad pamazām izmēģinu, kurš no "pieniem" ir gardākais. Mājās mandeļu, darbā rīsu. Auzu ir dažādās versijās kaut kad iepriekš mēģināts. Pašai arī sanāca :)
[User Picture]
On 27. Oktobris 2015, 19:59, [info]chanteuse62 replied:
Kur iegādājies rīsu pienu? :)
[User Picture]
On 27. Oktobris 2015, 20:18, [info]nightqueen replied:
Rimi. Jāiepērk kaut jad atkal kļavu sīrups un jātaisa īpašie "pieni" pašai. Reiz auzu sanāca ļoti labs :)
[User Picture]
On 27. Oktobris 2015, 20:58, [info]tethys_ replied:
Būtu jāizdomā cits vārds šiem "pieniem", jo ar pienu tiem nav nekāda sakara.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry