No visa pa druskai

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2008 | 03:17 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Kādu brīdi atkal nebiju rakstījis, tad nu tagad labošos un uzrakstīšu veselu kaudzi ar jaunumiem un lietām, par kurām esmu atcerējies un atzīmējis, ka jāuzraksta. Sadalīju visus šīs ieraksta daļas pa apakšnodaļām, lai vieglāk lasīt.

Ryanair un vietu izvēle

Šī sadaļa ir vairāk kā jautājums tiem, kuri ir lidojuši ar Ryanair. Konkrēti ir kāda lieta, ko īsti neesmu sapratis… Tā kā lidosim uz Angliju turp ar attiecīgo aviokompāniju un esam izvēlējušies biļetes ar opciju 0 bags – Internet check-in/priority boarding, tad radās jautājums – vai ar priority boarding tiek saprasts, ka mēs būsim vieni no pirmajiem, kas tiks ielaisti lidmašīnā? Kā arī vai tādā gadījumā varēs tikt sēdēt pašā priekšā? Tā kā šī man (un arī Dārgajai) būs pirmā reizi lidojot ar Ryanair, tad šāda tipa jautājumi ir tikai pašsaprotami :)

Latvijas pasta epopeja

Mani lasītāji jau droši vien atceras manu epopeju ar Latvijas Pastu. Tad nu lūk – gribēju jau kādu brīdi atpakaļ ierakstīt par šo tēmu, ka, pirmkārt, esmu veiksmīgi atteicies no visa abonētā, taču Diena joprojām man pienāk… :) Kā arī, otrkārt, ka es neesmu vienīgais, kam bija/ir tāda veida problēmas ar avīžu piegādi.

Nokia N95

Kopš pagājušās piektdienas esmu ticis pie jauna telefona – Nokia N95, kur nomainījusi manu līdzšinējo Nokia 6233, kas tagad tiks izmantots kā backup telefons :) Šobrīd jau pa lielākajai daļai esmu ievācies telefonā, lai arī šis tas vēl joprojām nav īsti skaidrs :) Bez jauna telefona, tiku arī pie zilzoba brīvroku štruntiņa Nokia BH-209, lai mašīnā beigtu vienreiz runāt pa telefonu un grozīt stūri ar vienu roku. Katrā ziņā – varu teikt, ka šis bija sakarīgākais no pieejamajām brīvroku sistēmām Trodeksā, kas nemaksāja nesamērīgi augstu cenu.

MacBook Pro HDD upgreids

Jā – kā nākošais svarīgais solis man ir ieplānots MacBook Pro cietņa upgreids no dzimtajiem 120GB uz Samsung SpinPoint M5S 320GB cietni, lai pēc tam varētu ar mierīgu sirdi uz tīra datora uzlikt Leopardu. Lai to veiktu upgreidu nav nepieciešamas nekādas uber-zināšanas, galvenais ir saprast, kā pareizi operēt ar skrūvgriezi, kā arī pareizi atjaukt vaļā MacBook’u :) Savukārt, lai izdarītu otro, eksistē tāds jauks resurss kā iFixit.com, kurā tieši par šo tēmu ir arī attiecīgā pamācība, savukārt, par visām temperatūras un performances lietām, kas attiecas uz šāda veida upgreidu, tīri labi var palasīties MacWorld tīmekļa lapā publicētajā rakstā Upgrading the MacBook Pro’s hard drive. Šodien pat speciāli iegādājos Torx T6 skrūvgriezi, lai varētu bez problēmām atskrūvēt to, kas jāatskrūvē.

Visbeidzot, bez atsevišķa izdalīta punkta jau kopš 1.janvāra gribēju pasūdzēties par to, ka mans iemīļotais radio Gold FM ir beidzis savu darbību tādā formātā, kā es to pazinu un mīlēju klausīties – tā vietā kopš 01.01.2008. visu laiku tiek atkaņotas kaut kādas krievu dziesmas… :(

Link | Add to Memories