Soļanka manā gaumē - recepte
« previous entry | next entry »
Dec. 16., 2005 | 01:20 pm
music: U2 - New York (live)
Tad nu pēc rasbainieks lūguma, tiek publicēta manas vakardienas soļankas recepte :)
Izrādās, ka mums mājās ledusskapī bija aizķērusies viena puslitra burka ar "Kronis" Sēņu soļankas pusfabrikātu, tā nu radās ideja sataisīt zupiņu :)
Sastāvdaļas:
- 1 puslitra burka ar "Kronis" Sēņu soļanku
- 4 cīsiņi
- drusku pipari, sāls, etiķis, kečups, milti
Darbības:
Ielejam katlā 0.75l ūdens un ļaujam tam sākt nedaudz burbuļot, tad metam tajā smalki sagrieztus cīsiņus un ļaujam tiem drusku pavārīties. Neaizmirstam drusku piemest sāli. Tālāk kraujam tam visam klāt Sēņu soļanku un kārtīgi izmaisam. Ļaujam tam visam uzvārīties, piešaujam klāt piparus, deserta karoti etiķa un kečupa (manā gadījumā tika lietots Spilvas saldais kečups). Atkal kārtīgi izmaisam un ļaujam vēl drusku pavārīties. Tālāk uzmanīgi piesijājam vienlaicīgi maisot tējkaroti miltus (tas vajadzīgs, lai zupa būtu drusku biezāka ;)) un ļaujam vēl minūti pavārīties. That's it! 3 normālas porcijas zupas ir gatavas!
Lejam zupu šķīvī, pievienojam olīvi, citrona šķēlīti vai sulu, krējumu un ēdam gardu muti :) Dikti labi klāt iet Lāču saldskābmaize ar sviestu biezā kārtā.... mmmmm :D
Izrādās, ka mums mājās ledusskapī bija aizķērusies viena puslitra burka ar "Kronis" Sēņu soļankas pusfabrikātu, tā nu radās ideja sataisīt zupiņu :)
Sastāvdaļas:
- 1 puslitra burka ar "Kronis" Sēņu soļanku
- 4 cīsiņi
- drusku pipari, sāls, etiķis, kečups, milti
Darbības:
Ielejam katlā 0.75l ūdens un ļaujam tam sākt nedaudz burbuļot, tad metam tajā smalki sagrieztus cīsiņus un ļaujam tiem drusku pavārīties. Neaizmirstam drusku piemest sāli. Tālāk kraujam tam visam klāt Sēņu soļanku un kārtīgi izmaisam. Ļaujam tam visam uzvārīties, piešaujam klāt piparus, deserta karoti etiķa un kečupa (manā gadījumā tika lietots Spilvas saldais kečups). Atkal kārtīgi izmaisam un ļaujam vēl drusku pavārīties. Tālāk uzmanīgi piesijājam vienlaicīgi maisot tējkaroti miltus (tas vajadzīgs, lai zupa būtu drusku biezāka ;)) un ļaujam vēl minūti pavārīties. That's it! 3 normālas porcijas zupas ir gatavas!
Lejam zupu šķīvī, pievienojam olīvi, citrona šķēlīti vai sulu, krējumu un ēdam gardu muti :) Dikti labi klāt iet Lāču saldskābmaize ar sviestu biezā kārtā.... mmmmm :D
(bez virsraksta)
from: qued
date: Dec. 18., 2005 - 11:38 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: nfoworm
date: Dec. 19., 2005 - 09:23 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: qued
date: Dec. 19., 2005 - 09:30 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: nfoworm
date: Dec. 19., 2005 - 09:34 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: qued
date: Dec. 19., 2005 - 09:39 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: nfoworm
date: Dec. 19., 2005 - 09:42 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais