nez_kas
nez_kas
......

Maijs 2017
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

nez_kas [userpic]

"Ikvienā cilvēciskā saskarsmē var atrast veidu, kā pilnīgi pārvaldīt situāciju."

/S. Dali "Ģēnija dienasgrāmata"/


Varētu iemācīties.

Music: E.X.P.

Tags:
Comments

Ja es to zinātu, es būtu krutākais cilvēks visumā.

Es pieļauju, pirmais solis uz to varētu būt apzināšanās, ko es īsti vēlos no attiecīgās situācijas, no attiecīgā cilvēka.
Bet šajā citātā man ļoti patika viens vārds- "cilvēciskā", kam ir ļoti būtiska loma.

Man jau šķiet, ka to apzinās ikviens īpatnis, pat ja arī tikai dziļākajos apziņas līmeņos, bet noturēt to koherenci, to tieši apziņu par to, ko īsti vēlies no konkrētā cilvēka, situācijas un visa kopumā, ir šaušalīgi grūti. Un pazust tulkojumā, so to speak - sasodīti viegli.

Uh jā. Izsist no līdzsvara un iecerētās domas komunikācijā var viegli, ja māk vai grib. Iespējams tas norāda uz to, ka attiecīgā persona labāk spēj kontrolēt saskarsmi un ievadīt to sev vēlamā gultnē. Vai arī vnk neprot ne sakarīgi uzklausīt, ne konstruktīvi veidot sarunu, līdz ar to pēc šāda veida saskarsmes neesi neko ieguvis, nedz arī īsti zaudējis.

Cik nu kurš māk. I mean, apzināti māk. Strādā jau gan ķermeņa valoda, gan balss intonācija, viss, kas notiek tiešā saskarsmē (šī iemesla dēļ reizēm tieši virtuāli komunicēt ir vieglāk), bet es būtu ar mieru derēt, ka kādi 90% no visiem tiem cilvēkiem, uz kuriem tas vispār attiecas, paši nemaz nefilmē, ko dara. Un mēs ar', zinies, neesam nekādi eņģeļi. Bet, lai kā tur arī nebūtu, verbālās un neverbālās komunikācijas prasmju izkopšana - tas ir drūmais treniņš un lai nopirktu krējumu veikalā vai biļeti stacijā, diez cik dikti nav vajadzīgs. Nu, cilvēki ar sevišķi aktīvu sociālo dzīvi - tas jau ir cits jautājums.

Bet joprojām itin bieži nākas slēgt iekšā vairogus uz pilnu iespējamo tābrīža jaudu, jo ar muguras smadzenēm jūti - kaut kas nav kārtībā, bet no neverbālās komunikācijas nevari izsecināt, kas tieši.

Piekrītu tam, ka daudzi neapzinās vispār savu žestu, stājas, kustību ietekmi uz otru, un arī tonis.. jā, intonācija un balss tonis nosaka un var ietekmēt daudz.
Un tieši tas rada mīnusu neverbālai komunikācijai- virtuālai, sms, vai jebkurai citai rakstveida komunikācijai- tas var izraisīt pārpratumus. Jo vienu un to pašu teikumu izlasot dažādās intonācijās pilnīgi mainās tā nozīme, kā mums visiem labi zināms. [Nezinu kāpēc, bet šeit beigās man ļoti gribējās ielikt šo te----> :D]

Es uzskatu, ka šajā dzīves posmā [respektīvi darbā] man būs jāiemācās tā ļoti labi pārvaldīt savas saskarsmes spējas, lai man un visiem citiem būtu labi.

Redz, šis ir tas brīdis, kad atkal nevilšus gribas lēkt tārpejā un iznirt kādā citā vietā - ir skaidrs, ka šo 'problēmu' nav iespējams 'atrisināt', vismaz ne tādā veidā, kādā mēs par to domājam. Nekad nebūs tā, ka visi spēs nekļūdīgi saprast mājienus, žestus, piemiegšanu ar aci. :)
No vienas puses, var jau teikt, ka papildus prasmes mūs bagātina un, iespējams, Tev arī izdosies pilnveidot savas saskarsmes iemaņas, but i believe i have a solution for this, i just dunno how to get there..

Lo and behold, šis ir tas iemesls, kāpēc uz nākamās evolūcijas pakāpes esošās rases un civilizācijas sazinās telepātiski. Drop that piece of animalistic crap altogether.

Ak, cik nenormāli grūti man bija saņemties sakopot domas un vispār piespiesties domāt šajā momentā. Bet sapratu, ka klusums no manas puses jau stāv nepieklājīgi ilgi.

Sooo... Kad es atradīšu atslēdziņu perfektam komunikācijas paņēmienam, es ar Tevi labprāt šajā info padalīšos. Tik tev noteikti tāpat sava metode vien jāmeklē, jo, sievietēm un vīriešiem komunikācijas paņēmieni tomēr atšķiras, nemaz neminot to, ka katrs cilvēks ir individualitāte, līdz ar to arī katrs pieiet situācijām sev raksturīgā veidā.

Bet, patiesību sakot, man ir sajūta [kas visticamākais arī ir patiesa], lai vai ko es teiktu, Tu jau tāpat visu zini un izproti labāk [no sarcasm] :)

Ja grūti, varbūt nevajag par varītēm. Ir gadījies pusstundu blenzt ekrānā, bet vārdi ārā nenāk. Nenāk, un viss. Tad lai ir klusums. Klusums - tas nav slikti. Es pagaidīšu. Nu un tad, kad būsi iemācījusies sazināties telepātiski.. waaaiteminute... tad es to uzzināšu šā vai tā, ne? :D

Vienīgais, par ko šaubos - ka [citējot Tevi] 'visu zinu un izprotu labāk'. Diez vai. Un, nez, kā to vispār varētu nomērīt?

Sure, you will! :D :)

Nomērīt to nevar. Bet nu ir kkā iekšēji tā sajūta. Nu it kā es runātu ar kādu augstāk stāvošu, gudrāku, pieredzējušāku :D Vai arī Tu veiksmīgi izklausies par tādu. Es domāju "pie vainas" tam varētu būt tas, ka Tu māki izskatīties tik pārliecināts par to ko saki, pat ja tā nav. :)

- Par kaut ko pilnīgi pārliecināts var būt tikai pēdējais idiots!
- Tu esi par to pārliecināts?
- Pilnīgi.

Tā tas izskatās no manas puses, paškritiski palūkojoties. Pat ja zini, kā vajag (un hence izklausies gudrāks/pieredzējušāks/vatevā), tas automātiski nenozīmē, ka atbilstoši māki arī uzvedies un rīkoties. Citiem melot ir viegli. Melot sev ir jāmāk.