03 December 2010 @ 01:22 pm
 
".. pēc ŽorŽa Diamela domām tā ir pasaules taisnība, ka līdzās stiprajiem ir nostādīti vājie, un ja vājie ar to neapmierināti, tad viņiem nelāgs raksturs. pasaulē ir bagātnieki, kas dod, un nabagi, kam jāņem, ja nabagi negrib pieņemt, tā ir tīra nepateicība. ir nepieciešams, lai katrs piepildītu savu lomu"

jāmācās skaisti pieņemt. sākot ar labiem velējumiem, komplimentiem, beidzot ar palīdzību un zināšanām. kaut kā neveikli un mēs mulstam. un vēl lieku reizi liek padomāt cik ļoti slikti tieši intuitīvi uztveru vārdu bagatība, kauns- tur ir ļoti daudzas nozīmes un tieši pati vulgārakā varetu būt tā, kas saistīta ar naudu.
 
 
( Post a new comment )
[info]sewolawen on December 3rd, 2010 - 03:46 pm
"One of the effects of safe and civilized life is an immense oversensitiveness which makes all the primary emotions seem somewhat disgusting. Generosity is as painful as meanness, gratitude as hateful as ingratitude."

George Orwell
"Looking back on the Spanish War"
(Reply) (Thread) (Link)
[info]neverklever on December 3rd, 2010 - 04:40 pm
un tas atkal liek domāt tālāk par to kāpēc mūsu uztverei būt tik dīvainai, kāds no tā labums, ja reiz uzskata, ka visas iezīmes, kas izveidojas mums kā vienotai masai kaut kādā veidā ir pielāgošanās labākai/ērtākai dzīvošanai/izdzīvošanai,
(Reply) (Parent) (Link)