porcelāna lellīte [userpic]

ērkšķogu ievārījums

12. Augusts 2009 (13:57)

I
Sastāvdaļas:

1. Ērkšķogas -1kg
2. ķiršu lapas - 1sauja
3. ūdens - 1glāze'
4. cukurs - 1 kg

Pagatavošana:

Ķiršu lpas nomazgā, uzlej aukstu ūdeni un uzvāra, vāra 3 minūtes uz lēnas uguns. Mazliet atdzesā, izkāš caur sietu un uzlej uz ērkšķogām, liek vēsā vietā 12 stundas ievilkties. Pēc tam novilkumu no ogām nolej caur sietu, pievieno cukuru un uzvāra sīrupu. Sīrupā liek ērkšķogas un ar pārtraukumiem (tā lai ogas neizjūk) uzvvāra 3 reizes. Pēdējo reizi pavāra ilgāk 15 -20 minūtes uz lēnas uguns. beigās pievieno vaniļas cukuru - ½ paciņas. Liek burkās un aizvāko. Pēc 2 nedēļam ievārījums ieguvis ķiršu smaržu un garšu.

II
Sastāvdaļas:

1. Ērkšķogas,
2. ķiršu lapas,
3. ūdens,
4. cukurs.

Pagatavošana:

Apmēram 1 kg ērkšķogu nelielā ūdens daudzumā savāra ar sauju ķiršu lapu. Pēc tam ķiršu lapas izņem un pievieno cukuru ( uz 1 kg ogu - 800g - 1 kg) un vāra, kamēr ievārījums gatavs. Ķiršu lapas noņem ērkšķogu stiprumu.

Comments

Posted by: ealze ([info]ealze)
Posted at: 12. Augusts 2009, 14:09

ō, ērkšķogas ar visām sēkliņām! esmu dzirdējusi tik par ērkšķogu zapti kur sēklas ķidā ārā, jo izvārītas viņas garšo diezgan jancīgi, bet tas, protams, ir nenormāls čakars... :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2009, 14:25

ievārījums sanāk mazliet līdzīgs želejai, dzidrs (vismaz 1. variants ar nostāvēšanu) krāsa gan pirmajā variantā skaisti dzeltenzaļa, bet pēc otrās receptes sanāca diezgan sarkanīga. un man tās sēkliņas patiesībā netraucē :)

vēl es gribētu izveikt ērkšķogu-banānu ievārījumu, izrādās ka tāds arī ir un man jau no domas vien siekalas saskrien mutē

2 Lasīt komentārus piebilst