porcelāna lellīte [userpic]

4. Marts 2021 (20:02)

Ļoti gribu maiku ar bildi (tādu, kādas kādreiz tirgoja pēc rokkoncertiem): 'Ļaujiet ķenguram gulēt kā viņam patīk'

Comments

Posted by: zazis ([info]zazis)
Posted at: 5. Marts 2021, 00:08

vispār neaug nekas man asociējas ar tuksnesi.
nuja, tur jau tā lieta, ka mūsu domāšana ir tieši tāda, pie mājas gribas piejūras stila dabisko pļavu, tad... katram ir viedoklis kā kur kam ir jābūt. cik saprotu nepalīdzēs nopļaut, novākt, vajag tos lopus, kas noēd. tikai kāpēc tiem ir jābūt obligāti mājlopiem?
kāpēc man ir jāatkāpjās no tā, ka lopkopība ir ārkārtīgi resursus patērējoša, neētiska un nevajadzīga?
vot par to, ka lielai daļai cilvēka eksistence ir nepieciešama nekādi nevaru piekrist. tikai domifiscētajām sugām, vārnām, zvirbuļiem utt, neatcros terminu un zarnu mikroflorai, šo sugu ir salīdzinoši ļoti maz. šī nav pirmā masu izmiršana, ja ticam vēsturei. kkā atguvās bez cilvēka, kurš, šobrīd ir galvenais izmiršanas iemesls.
sausais atlikums būs tāds, ka mēs (homo sapiens) būsim zaudētāji. es nesaprotu, kāpēc ir tik grūti mainīt ieradumus, kaut palēnām, kaut nedaudz, labi apzinoties, kas notiek un kādu ietekmi tas atstāj. tā vietā tiek sadomātas neskaitāmas atrunas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Marts 2021, 00:40

Arī tuksnesī ir dzīvība un šis tas aug (ne tikai kaktusi un sukulenti, starp citu) un daudzi dzīvo. Un arī tuksnesis nav tikai viena veida.

Nevari vai negribi piekrist, ka cilvēks nav visa ļaunuma sakne, kaut tu izčibētu? Domesticētās sugas ir tikai tās, kuras cilvēks ir pieradinājis, ilgstoši turējis un tajās ir notikušas genotipa un fenotipa izmaiņas. Tas ir visi mājdzīvnieki. Tomēr sugas, kurām ar cilvēku ir simbioze ir daudz daudz vairāk. Bet nu tur protams, svarīgi, ko vispār katrs saprot ar jēdzienu 'dzīvnieks' un kas tas skaitās vai neskaitās. Jo vispār jau dzīvnieki ir visi, arī bezmugurkaulnieki, kas nebūt nav mīlīgi un pūkaini. Par augiem es te ne, no tiem es neko daudz nesaprotu. Un ja tajās sugās kā atsevišķas vienības ieskaita arī mikrobiomu, kopā sanāk ļoti daudz, jo cilvēka gremošanas sistēmā ir ap 3 kg baktēriju. Un ne jau tikai viena veida. Ja ieskaita vīrusus, tad vispār.

Posted by: zazis ([info]zazis)
Posted at: 5. Marts 2021, 09:30

cilvēks ir pie vainas šobrīdējai masu izmiršanai un straujam biodiversitātes samazinājumam. gan es kkad izčabēšu, bet šie ir nepatīkami fakti, kurus es turpināšu atkārtotes nepārāk ticu ļaunumam, vienkārši ignoranti dzīvnieki, kuri daudz par strauju nokļuva barības ķēdes augšgalā.
simbioze mums ir ar salīdzinoši ļoti maz sugām.

27 Lasīt komentārus piebilst