Mani savukārt vajā negaršīgo cepumu lāsts, t.i. man gan gribētos, bet lielākā daļa cepumu vienkārši negaršo. Nē, nu var jau, ja galīgi nekā cita nav, gariem zobiem pie tējas apēst, bet nu jā. Pa īstam garšo man tikai klasiskā Selga, Rimi biezpiena kabatiņas (tie aplīši, kas salocīti), ļoti svaigas austiņas, sēkliņu cepumi tikai kaut kādi nezinkādi un tie krekeri (gan sāļie gan saldie), ko mahimās pārdod iepakotus nelielās caurspīdīgās paciņās, tie esot vislētākie, bet man nekad vēl nav laimējies tādus pašai nopirkt. Un vēl apaļās Laimas piparkūkas
Ā, vēl man garšo vafeļu trubiņas, ja nav pārāk daudz sintētikas garšvielu un ar vafelēm tieši tāpat, tāpēc parasti negaršo
Bet vispār es ieraudzīju šito recepti un sakārdinājos, jo viss te minētais man garšo:
https://laima.lv/recipes/cepumu-konfekt
Veikalu cepumi un maize garšo pēc kartona un ķīmijas, viss īstums meklējams gadatirgos (pirmscovid laikos) un....no name veikalos un necilās konditorijās. Nu dažreiz arī solīdās lokālās konditorijās, kur cepumi iebērti stikla traukos. Tur ļoti lietišķi uz svara var nosvērt kaut vai tikai sauju, paprovēšanai.
Cepumu negaršīgumā lomu spēlē tas, ka tos ražojo apjomos, sastāvam liek klāt palmu eļļu, kur palmu eļļa,tas nozīmē,ka cepumiņā nebūs ne kripatiņas no old good sviesta.
Patiesībā to visu var teikt par visu pārtiku, apceļojot Latviju, var secināt,ka rīdzenieki ēd vissliktāk, nedabiskāk, galvenokārt no lielveikala plauktiem.