porcelāna lellīte [userpic]

21. Augusts 2020 (09:12)

Klau, tīri tehniski ko nozīmē pasterizēšana? Es ņemu lielu katlu, lieku apakšā dvieli vai lupatu (kādu?), ieleju kaut cik ūdeni, lieku tās burkas ar ņammu un tad vāru? Receptes atradu, autoriem viss šķiet pašsaprotams, pati neesmu darījusi un šogad procesu neesmu redzējusi

Comments

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 21. Augusts 2020, 10:07

un vēl - burkas nedrīkst likt katlā cieši vienu pie otras - jāseko, lai starp tām ir vismaz puscentimetrs brīvs, labāk vairāk...

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Augusts 2020, 10:33

Kļūda aprēķinos. Man jādara pa vienai - lielais katls nemaz nav tik liels :D

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 21. Augusts 2020, 10:47

nu tad tev tā pasterizēšana vilksies ilgi.. pa vienai karsēt ir baiss čakars..
aizbrauc uz kādu Latgalīti vai ko līdzīgu un paskaties vai nevari par pāris eiro nopirkt kādu lietotu platu, bet zemu katlu.. manējais bija prasts alumīnija, kad vēl konservējos (tas bija diezgan sen)..
katlam nav jābūt ar vāku, mierīgi var iztikt bez..

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 21. Augusts 2020, 10:50

+ vēl varu aizdot savu aukstās gaļas katlu - kāds 4 burkas ar reizi tur ielīdīs...

9 Lasīt komentārus piebilst