porcelāna lellīte [userpic]

13. Jūlijs 2020 (10:40)

Tas, kas vakar ēda banānu, bija četrjoslu koksngrauzis (tik smuks un krāsains!). Vīrs redzēja vīgriežu-skābeņu ornamentblakti un vēl vienu, ko - jau aizmirsu. Lol


Un vakar es sapratu, ka pa lielam tie kukaiņi, kuri citus ēd, ir ar mazu galviņu un tādu ļaunu skatienu, jau tādi ērcīgi/dusmīgi no skata vien. Un tie pārējie, tādi lādzīgi, varbūt ātri skrien, varbūt var tev uzpūst smirdīgu vai kodīgu šļuru, bet nekodīs, nedurs, nekniebs u.tml. nu, tie, kas ēd lapas neizskatās ļauni. Man jau no bērnības šitā likās, beidzot noformulēju domu.
Bija tāda veca superīga grāmata par kukaiņiem, zivīm u.tml. trilleris, par spārē tur dudz bija, latviešu autora, ar zivi uz vāka, ja nekļūdos. Gribētos pārlasīt. 
Un to Mansarda dārgo Lielo sīkbūtņu grāmatu arī gribas daudz vairāk kā iepriekš

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 13. Jūlijs 2020, 11:02
taisni kā es

man šķiet es zinu to grāmatu, tur bija vesela sērija - par ūdeņiem, kukaiņiem un vēl kaut ko, tikai ja bērnībā tā šķita superīga, tad tagad lasot ir pasmaga vilšanās. :)
Esmu paturējusi plauktā ilustrāciju dēļ, bet varu iedot.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Jūlijs 2020, 11:11

Kā sauc? Man varētu būt pie vecākiem, tikai es pilnīgi esmu aizmirsusi kas tur bija. Man patika, ka bija ēm faktoloģiski pareizi, ja ir galīgas nepareizības daiļliteratūrā par dabas tēmu, mani dažreiz nenormāli kaitina un tā kā dabaszinībās visādi gadās, es šo to bērniem stāstu jau tagad

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 13. Jūlijs 2020, 11:20
taisni kā es

Uldis Plotnieks "Zaļās zāles zeme" un otra "Viļņu šūpolēs"

3 Lasīt komentārus piebilst