porcelāna lellīte [userpic]

13. Septembris 2019 (12:22)

Vispār ironiski, ka es kā cilvēks kam zupas nekad nav garšojušas un kas tās īpaši neēda (ar atsevišķiem izņēmumiem) ikdienā visbiežāk gatavo un ēd.. zupas. Nu jau arī ar diezgan lielu prieku.
Bet es arī esmu atklājusi viss-kas-mājās burvību un brīvību un buljons sanāk ļoti gards ja ievāra visus bēdīgos un pusbēdīgos dārzeņus. Un vispār es bez zupām būtu nojūgusies jo neredzu īsti citu veidu kā ar samērā nelielu čakaru dabūt gatavus daudzus dažādus ēdamos. Galvenais atcerēties daļu gaļas un burkānu ielikt nesagrieztus un lai ir gana buljona, tad ir pilns vēders arī tiem, kas grib TIKAI gaļu vai vārītus burkānus vai pliku buljonu krūzītē. Lol

Tā nu es tagad vāru vīkendam lielo katlu ar biešu un pupiņu zupu. Nesmird. Tasir smaržo labi, pat man, kas bietes neēd vispār nekad un nemaz. Un bietes laikam marinēt arī nevajadzēs, izskatās ka tur būs tik zupai un tik cik nr.2 apēst tāpat sagrieztas gabalos

Comments

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 13. Septembris 2019, 23:56

Es pa lielam protu tikai zupas, tagad esmu izdomājusi piekraut pilnu saldētavu ar zupām, lai pietiek man vismaz līdz Lieldienām!

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 14. Septembris 2019, 17:49

Aij, esmu slinka uz receptēm, savāru spiediena katlā kaulu buljonu, sasaldēju pa litra traukiem un tad tajā vāru visu, kas mājās ir vai ko kārojas. Šobrīd ir relatīvi daudz brīva laika, tāpēc esmu salikusi sarakstu ar receptēm, kuras plānoju pamazām gatavot daļu atliekot saldētavā.

3 Lasīt komentārus piebilst