6. Jūnijs 2019 (14:43)
laiks atklātībai! tā kā tagad tu, Ciba, velc ārā visas sveces no pūrapakšām un stāsti - KO TU ĒD (TAISI) šitajā karstumā? vakar izvārīju frikadeļu zupu (un to pašu, jo man laipni iedeva jau gatavu buljonu). šodien mirīju vien uzsildot. pati mierīgi varētu pārtikt no kefīra, plikas maizes un ūdens, bet bērnus gluži negribas šitā badināt. bet pie plīts garu izlaist negribas vēl vairāk. salāti? aukstā zupa? (receptes, lūdzu, studijā! īpaši ja ar bietēm, pati auksto zupu neesmu taisījusi divus gadus un man nemaz nekādas smalkās receptes nebij, bet ja gribu lai sīkās ēd, jābūt garšīgai)
šodienas pēcpusdienai/vakaram būs uzputenis
rīt launagā varētu nopirkt ogas un sakult putukrējumu. bet nevar jau no saldumiem vien
jāatzīst, ka multikatls šajā laikā ir ļoti noderīgs. vienīgi zupa tāpat jāvāra uz plīts, jo multikatlā vēl neesmu riskējusi. bet arī zupas gatavošana karstā dienā ir vieglais variants, t.i., ne tik novārīta, kā ziemā. bet lai lieki nekurinātu karstumu, aukstā zupa ar kefīru, bietēm, dažiem redīsiem, svaigu gurķi, šķiņķa gabaliņiem (vai mednieku cīsiņi, ja tiem priekšroka), olu, un viss. lai būtu kā labākajos parīzes restorānos, var piemest dilli vai lociņus :)