porcelāna lellīte [userpic]

3. Jūnijs 2019 (10:33)

vīrs sestdien atveda 2 kg priežu čiekura (nu kā var tik precīzi ievākt?!), rīt vairs nebūs karstā ūdens, tādēļ šodien daru TO. tīrīt un vispār baigais besis, tā ir tāda! ķēpa. toties blanšēti tik labi smaržo un smuki un vispār sīrupiņš garšīgs, ka liekas - čakars ir tā vērts. ir man arī burkas. kā tur ir - es varu vienkārši nolikt saulē uz pāris stundām? tīras, sausas, nebūs jāvāra katlā vēkšpēdus. tik cik ilgi cepināt uz palodzes? vajag lai droši glabāt līdz ziemai un pagraba nav

Comments

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 3. Jūnijs 2019, 11:49

kāpēc Tu sev to nodari? :D
izžāvē un tējo - mūsmājās tas visu ziemu iet uz urrā. ar medu, kārtīgi 30minūtes novārīta tēja garšo tikpat labi, kā sīrups, un NEKAS JAU PAVASARĪ JĀDARA :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Jūnijs 2019, 13:52

čiekurus vai galotnītes? nezināju, ka šī opcija ir arī čiekuriem

es šo izmantoju klepus sīrupu vietā, efekts ātrāks. un slimošanas periodos imunitātei arī tad, ja klepus nav, ja vajag kādas pilienveida zāles - bāzītei vai kā placebo ja ir Kāda Liela Veselības Bēda
man baigi patika tavs komentārs! daļu čiekuru sasaldēšu novārījumam, jo ļoti daudz patērējam šito lietu

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 3. Jūnijs 2019, 14:33

Ā, es laikam vairāk par pumpuriem domāju, bet- jā, visas slinības mūsmājās ārstē tikai šādi :)

6 Lasīt komentārus piebilst