porcelāna lellīte [userpic]

19. Maijs 2019 (23:01)

vecamamma nobriedusi spieķim. tad nu man var rakstīt garus palagus komentāros kādu labāk, kur pirkt, kā nopirkt ergonomisku. der arī ieteikumi ja ir dabūjami kaut kur pie Stradiņu slimnīcas, tad pārtverot pēc izmeklējuma uzreiz aizvestu un piespiestu nopirkt, citādāk tā lieta uz priekšu virzīsies ar ātrumu viens spieķis divu gadu laikā.
Streičam redzēju brīnišķīgu, skaistu, ar metāla rokturi, bet tur jau jāzin precīzs garums lai ir ērti un pat ja nozāģē, tāpat apakšā vajag kaut kādu peku lai neslīd. es viņai gribu ieteikt to rāmi ar riteņiem, bet tam viņa galīgi neparakstīsies. no otras puses - labi ka tā, citādāk spersies ar visu savu braucamo viena tos 3 km šurpu turpu pie tēva sēt un stādīt un ravēt un laistīt dārzu

Comments

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 19. Maijs 2019, 23:20

rāmis ar riteņiem der pa ļoti gludu virsmu, kā istabas grīda, poemēram.
ja grib stabilāku balstu par spieķi, ir tādi, kas augšpusē ar rokturi kā spieķim, bet apakšā kompakts, stabils trijkājis. šitos visus var dabūt specializētajās bodītēs. domāju, ka stradiņos arī kādā stūrī noteikti ir, painteresējies.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Maijs 2019, 23:23

viņai druškai esot kaut kāds tāds, kur balsta arī apakšdelmu, laikam tāda tipa kā pēc kāju lūzumiem. man vienkārši tagad jāsāk iedziļināties lai paspēju iebraukt tēmā, jo ja viņa pati saka, ka vajag, tātad ir pavisam slikti ar to kāju neklausīšanu. un tos riteņus gan jau mans tēvs mācētu uzstellēt arī lielākus, nav jau mums te tie trotuāri tomēr tik gludi

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 19. Maijs 2019, 23:35

man sajuka bilde galvā - rāmis pa gludu grīdu, biju domājusi tādu bez riteņiem. man zināmie lietotāji bija pietiekami švaki, lai pa asfaltu uz priekšu tiktu.
bet ir arī ar riteņiem, te var papētīt variantus https://www.vtpc.lv/lv/category/pārvietošanās-palīgierīces-0
ar apakšdelma balstu iedomājos tikai kruķus, ne tie senie, kas padusēs balstās, bet tieši uz apakšdelmiem. tie ļoti izplatīti, slimnīcas aptiekā arī jābūt. https://ortoteka.lv/katalogs/parvietosanas-paliglidzekli/kruki/
bet vispār palīglīdzekļu noma, veikals ir meklējamie atslēgvārdi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 20. Maijs 2019, 09:49

baigi sarežģīti viss :D drīzāk jau ka iesim uz veikalu iečekot, viņa ir miniatūra un putna svarā, bet tie ar tiem iepirkumu groziem reāli ērti izskatās un nevajag ratiņsomu!
mazpilsētā vispār viena tante brauc ar elektrisku trīsriteni, tādu kā rolleri!

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 20. Maijs 2019, 09:15
taisni kā es

ar ĢA izziņu var dabūt nomā, Ventspils ielā 53 ir Tehnisko palīglīdzekļu centrs vai kaut kā tā saucās. Kad A. salauza pirkstu kājai mēs tur nomājām, summas daudz patīkamākas kā pērkot.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 20. Maijs 2019, 09:47

būs jāiečeko, nebiju par to nomu iedomājusies, bet drīzāk ka pirksim, te tomēr lietos laiku x, nevis mēnešus kamēr atlabst.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 20. Maijs 2019, 09:53
taisni kā es

Tā noma bija par centiem uz gadu un pēc tam ar iespēju pagarināt. Es tikai domāju, ka tad var pielaikot un izmēģināt dzīvē kurš variants labāks, kaut ko mainīt ja vajag. Nopirktu tomēr vairs nesamainīsi.
Toreiz kad meitai vajadzēja, sanesa veselu kaudzi kruķu dažādos formātos un speciālists palīdzēja saprast kur un kas der konkrētajam gadījumam.

7 Lasīt komentārus piebilst