porcelāna lellīte [userpic]

23. Novembris 2017 (15:01)

ir te kāds ēdiena plānošanas eksperts? mani interesē kā tas dzīvē notiek. kad izdomā/sagādā/gatavo, cik daudz un dažādi. cik bieži? jo nu es te taustos un ik pa laikam kkas nesanāk un kādam jābūt dežūrcūkai vai jāēd maizītes/pelmeņi (nesūdzos, man pelmeņi ļoti garšo). grūti jo nevar prognzēt cik katru reizi apēdīs - viens un tas pats zupas katls citreiz iet 3 dienas, citreiz izēdas jau vienā. jau esmu nobriedusi līdz lapiņai uz ledusskapja (un tas jau ir rādītājs.lol)

Comments

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 19:24

Kaut kad mēģināju plānot nedēļai, bet secināju, ka man tas neder, jo pārāk apriebjas paredzamība. Pašlaik izdomāju 3-4 ēdienus nedēļai, tiem iepērku ingredientus un pārējo improvizēju. Kaut kāda saldētā gaļa un dārzeņi vienmēr ir saldētavā, lai pilnīgos beziedvesmas un negribuietuzveikalu brīžos būtu vismaz sautējums. Turpat ir arī visādas zupas, čili sautējumi un pildītas paprikas sabāztas no iepriekšējām gatavošanas reizēm.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Novembris 2017, 19:26

pastāsti vairāk par tām paprikām! nekad neesmu pati taisījusi (hmm?), bet man ļoti garšo

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 19:31

Tikko izlasīju, ka tev nav cepeškrāsns:( Uz plīts neesmu mēģinājusi, bet principā vajadzētu sanākt arī tur, vienīgi siera garoziņas nebūs.
Sapilda ar saceptiem dārzeņiem, malto gaļu, rīsiem (vai citiem graudaugiem), apkaisa ar sieru un cep cepeškrāsnī tomātīgā mērcē. Man nav vienas konkrētas receptes, taisu uz bujduj, it īpaši, ja visādi dārzeņu un siera pārpalikumi mājās.

22 Lasīt komentārus piebilst