apspamojiet mani, lūdzu, ar šokolādes UN citrona kūku receptēm! tas ir tādu, kurā ir šie abi vienā
šonedēļ /pie paģīša izmesto mājas/ kaķu krīze ir atrisinājusies (2 īstajās mājās, 3 pagaidu mājās, viens trijkājains kaķēns pagaidu mājās un mazais viemnacītis svētdien uz īstajām mājām) ņizkij paklon visām iesaistītajām meitenēm (tiešām milzīgs paldies, es jau biju padevusies, esmu bezgalīgi pateicīga un gatava katrai no jums izcept kūku pēc jūsu izvēles (banofī un braunijkūka man sanāk lieliskas, bet es vienmēr esmu gatava piejaucēt vēl kādu recepti) un viss rādās diezgan jau rožaini jo tad, ja līdz novembrim no tām pagaidu mājām kāds tiks tālāk, ņems pretī ari atlikušos. un man pat kastrācija ir pieteikta trim palikušajiem un varbūt pat pamazām un palēnām un man nebūs jāskatās uz kaķēnu sadzimšanu un lēnu un mokošu izbeigšanos
ak jā, ja kāds grib kaķi, ir pieejama mīlīga, bet drusku bailīga apmēram pusgadu veca pusgarspalvaina pilnīgi melna kaķenīte
nu jā un es tikki pie kafijas apēdu vēl vienu krietnu kūkas gabalu un esmu pilnīgā mierā ar sevi un pasauli
Recepte:
115 grami sviesta
100 grami baltā cukura
120 grami brūnā cukura
divas olas
vaniļas cukurs
tējkarote cepamā pulvera
175 grami miltu
drusku sāls
200 grami salauzītas vai sarīvētas šokolādes
130 grami mandeļu
Vispirms no ledusskapja izņem sviestu, lai tas kļūst mīkstāks. Kad tas noticis, ieslēdz sildīties cepeškrāsni un uzregulē to uz 150 grādiem. Sajauc cukuru ar sviestu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un olas. Man ir aizdoma, ka es pierīvēju arī citrona miziņu. Olas dzeltenumu pirms tam drusku uzputoju, baltumu liku beigās, kad visi citi indegrienti jau sajaukušies. Tad milti un cepamais pulveris, kamēr mīkla kā jau mīkla. Tad piejauc salauzītu šokolādi, man patīk likt melno un sakapātās mandeles vai mandeļu šķēlītes, ko vieglāk smalcināt.
Uz pannas uzklāj cepamo papīru vai apsmerē ar sviestu un sabārsta miltus, un lej plānu kārtiņu, ja ir silikona forma, tad cepampapīru nevajag. Pēc kādām 18-20 minūtēm kārta gatava. Jāatdzesē uz pannas vai ar cepamo papīru jānoceļ un jāuzliek uz galda. No šī daudzuma sanāca trīs kūkas ripas.
Krēmam 0,5 l saldā krējuma, 400 g maskarpones siera, 1 ēd. k. apelsīnu vai citronu liķiera,(orģinālā ir Cointreau, bet es variēju), 1 citrona miziņa.
Saldo krējumu ar liķieri un rīvēto citrona miziņu saputo, tad uzmanīgi iecilā maskarponi. Ja puto visu kopā paliek par biezu.
Atdzisušās kūkas ripas drusku apslaka ar svaigi spiestu apelsīna vai citrona sulu, bet nu tiešām drusku, tikai garšai. Un zieķe krēmu. Jānostāvas tam visam vēsumā pamēram 12 stundas. Kaut kā tā :)