23. Oktobris 2015

Recepte:
115 grami sviesta
100 grami baltā cukura
120 grami brūnā cukura
divas olas
vaniļas cukurs
tējkarote cepamā pulvera
175 grami miltu
drusku sāls
200 grami salauzītas vai sarīvētas šokolādes
130 grami mandeļu

Vispirms no ledusskapja izņem sviestu, lai tas kļūst mīkstāks. Kad tas noticis, ieslēdz sildīties cepeškrāsni un uzregulē to uz 150 grādiem. Sajauc cukuru ar sviestu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un olas. Man ir aizdoma, ka es pierīvēju arī citrona miziņu. Olas dzeltenumu pirms tam drusku uzputoju, baltumu liku beigās, kad visi citi indegrienti jau sajaukušies. Tad milti un cepamais pulveris, kamēr mīkla kā jau mīkla. Tad piejauc salauzītu šokolādi, man patīk likt melno un sakapātās mandeles vai mandeļu šķēlītes, ko vieglāk smalcināt.
Uz pannas uzklāj cepamo papīru vai apsmerē ar sviestu un sabārsta miltus, un lej plānu kārtiņu, ja ir silikona forma, tad cepampapīru nevajag. Pēc kādām 18-20 minūtēm kārta gatava. Jāatdzesē uz pannas vai ar cepamo papīru jānoceļ un jāuzliek uz galda. No šī daudzuma sanāca trīs kūkas ripas.

Krēmam 0,5 l saldā krējuma, 400 g maskarpones siera, 1 ēd. k. apelsīnu vai citronu liķiera,(orģinālā ir Cointreau, bet es variēju), 1 citrona miziņa.

Saldo krējumu ar liķieri un rīvēto citrona miziņu saputo, tad uzmanīgi iecilā maskarponi. Ja puto visu kopā paliek par biezu.

Atdzisušās kūkas ripas drusku apslaka ar svaigi spiestu apelsīna vai citrona sulu, bet nu tiešām drusku, tikai garšai. Un zieķe krēmu. Jānostāvas tam visam vēsumā pamēram 12 stundas. Kaut kā tā :)

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: