porcelāna lellīte [userpic]

7. Oktobris 2015 (07:43)

man gribētos lai Latvijā sāk runāt par dzīves kvalitāti. lai cilvēki par to sāk domāt, lai tas kļūst aktuāli un svarīgi. nevis mēnešiem vai gadiem ciest, jo 'tur jau tāpat neko nevar līdzēt' bet iet pie ārstiem un dzer izrakstītās drapes un justies normāli vai pat labi. nevis komplekso par to, ka slikta redze un liecas iekšā televizorā un avīzi lasa piecus centimetrus no deguna, bet aiziet, nopērk brilles. nevis gadiem mokās gaida kad nu pienāks rinda uz operāciju, bet uzsauc to sev dzimšanas dienā. nevis liek naudu mirstamkontā un cer, ka atpestīšana pienāks ātrāk.

es ļoti ceru, ka mēs ar Gandrīz_Vīru novecosim kopā. es viņam uzsaukšu redzes operāciju, bet viņš uzdāvinās man dzirdes aparātu (vai arī otrādāk), ja nu otrs galīgi sagrabējis un iespītējies, ka var taču iztikt. zin kā - vīriešiem mīl ar acīm, bet sievietes ar ausīm. un vecie jau ir tik spītīgi, ka tur ar labu bieži vien nekādi un neviens cits jau nevarēs ko tādu panākt

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 7. Oktobris 2015, 09:28

ne visas redzes problēmas var atrisināt ar brillēm, ne visas dzirdes problēmas ar aparātiem, diemžēl.

Tas nerunājot par tiem, kam Lepnums 'man jau XX gadi, bet es vēl brilles nenēsāju. Nē, tā 10x lupa avīžlasīšanai taču nav brilles'.

Un ārsti pretī, ar 'bet vai tad jums ar tādu redzi vispār vajag brilles', vai 'nu jums jau vairs nav 20, tas ir normāli (kamēr ar brillēm nekoriģējama probza vēl būtu ārstējama... un mēs te ne par 90+ runājam, bet 40-50).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Oktobris 2015, 10:03

protams, ka nevar. bet ir arī tendence iet un brilles meklēt Pestīšanā vai tirgū par dažiem eiro un izlikties, ka ir labi.

man te vnk radu (un gandrīz radu) lokā divi atšķirīgi piemēri. viens cilvēks savos 80 uztaisa par maksu operāciju vienai acij, otrs spītīgi gaida rindā (kaut arī jau divreiz ir bijuši piedāvājumi to apmaksāt). un nepierakstījās jau rindā ar pimro reizi, kad ārsts piedāvāja, nē. jo 'es jau tāpat tūliņ nomiršu'

2 Lasīt komentārus piebilst