veg
22. Februāris 2015 (17:05)
šodien uztaisīju dārzeņu omleti - ķ.kāpostu, tomātus, papriku, ķirbi, sīpolu aplēju ar olām, kurās iekults piens un garšvielas (raudene, baziliks, sāls, pipari) un izcepu cepeškrāsnī. pārkaisīju ar pētersīļiem, sēkliņu maisījumu un ciedru riekstiem. veģetāri
bija garšīgi
un vēl šonedēļ ēdu pastu ar krāsnī iepriekš saceptu ķirbi, kas sajaukts ar ceptu sīpolu un olīvām. un pārkaisīts ar ciedru riekstiem. arī ļoti garšīgi. un vegāni
Mans bakalaura laika top ēdiens (kad gribējās ēst ko garšīgu un proteīns+dārzeņi kombināciju, bet nebija laika īpaši gatavot):
gabaliņos sagriež ķirbi, apslaka ar mazliet olīveļļas un balzamiko, uzber oregano, sāli un piparus, piemet žāvētas melnās plūmes un liek karstā cepenē. Pēc 15 min pannu izvelk un šai raibajai kompānijai pievieno vistas fileju. Cep vēl kādas minūtes 20, kamēr vista gatava (atkarīgs, cik smalki sagriež). Viss.
Var papildināt ar kādu sīpolu, ābolu, apelsīnu vai jebkādām citām saldskābām perversijām pēc izvēles.