porcelāna lellīte [userpic]

3. Februāris 2014 (21:40)

pagājušajā nedēļā izlasīju "Tūkstoš sauļu mirdzumu". patika, lai arī brutāls un grūti lasās. jau nedēļu domāju par ēdienu tuvo austrumu stilā. taisa viņi tādus sautējumus? biezputras? rīsi+zirņi+lēcas+vēl kkas. gribu pamēģināt. varbūt kāds var ieteikt kādu foršu recepti?

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 3. Februāris 2014, 21:47

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/austrumu_virtuve/recipe.php?id=70346

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 3. Februāris 2014, 21:48

http://gavenis.wordpress.com/2012/03/14/darzenu-un-lecu-karijs/

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2014, 22:25

varbūt vari ieteikt kādu vienkāršu recepti sākumam. ne pārāk laikietilpīgu, bez sarežģītām sastāvdaļām un aizdomīgām garšvielām (man karijs, kumīns, koriandrs negaršo) un nelielām izmaksām

tas princips ir apmēram tāds kā bukstiņputrai? šo to izmērcē un tad vāra vai ir arī jāsautē?

kā vēl var ēst lēcas?

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 3. Februāris 2014, 22:28

pavisam pa vienkāršo ir rīsi ar turku zirņiem vai pupiņām vai lēcām ( ar vai bez dārzeņiem) , bet tieši aizdomīgās garšvielas ir galvenais:))

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 3. Februāris 2014, 22:28

var lēcas tikai ar dārzeņiem

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 3. Februāris 2014, 22:32

kariji vai tad nav par tālu uz austrumiem?

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 3. Februāris 2014, 22:35

gan jau ir, jā

8 Lasīt komentārus piebilst