Svētdiena, 13. Jul 2008, 23:39
Nejēdzīga filosofija par un ap dzsv.

"Juventus" tradīcijas nelauž - balli jāatstāj pēdējiem. Pēc dejošanas pa pielijušo estrādi visas nakts garumā kopā ar saujiņu koristiem-ilgdzīvotājiem Latvijas augstākās raudzes diriģentu vadībā piecos rītā dziedājām "Lauztās priedes" Fa mažorā, "Vanadziņu" divus toņus augstāk nekā iespējams un "Saulpērkondaugavu", kuru koristu izjūta par tonalitāti līdz dziesmas beigām tomēr iebīdīja vietā. "Dziedošajā tramvajā" atstāju pēdējās balss paliekas. Ir agrs rīts. Vientuļš trolejbuss aiztraucas pa pielijušo ielu. Tālumā skan "Mājās jāiet, mājās jāiet" un es saprotu - dzīves pēc dziesmusvētkiem nav. Ķermenī pēkšņi mostas jauni spēki, prāts iegūst mundrumu, šķiet, varētu iet un kalnus gāzt, tikai - nav nekādu kalnu. Viss ir beidzies. Pasaule pēkšņi kļuvusi pelēka un vienmuļa, iestājies liels, liels NEKAS.

Un es iedomājos - vai pēc ķermeņa miršanas arī dvēsele tā jūtas? Ir piedzīvots kaut kas liels - vesela dzīve. Dzīve, kas aizvadīta pilnvērtīgi un par 100% baudot katru tās mirkli, neatstājot vietu nožēlai, nepiepildītām ilgām un nepadarītām lietām. Ir noticis kaut kas LIELS un kaut kas tik skaists, ka tā kritizēšanai vai vispār jebkādai vērtēšanai vairs nav vietas. Aplis ir noslēdzies un tajā vairs nav ko pievienot.

Ak, tā ir tikai filosofija, radusies pēcsvētku sajūtu ietekmē. Patiesībā es gribu izteikt lielu prieku par pagājušo nedēļu. Lielāko atzinību Sirmajam par izcilo pasākuma koncepciju un spēku, vēlmi, spēju pacelt vienkāršu tautas padziedāšanu līdz garīgas augšanas pasākumam. Teterovskim arī gribējās izteikt sajūsmu par viņa milzīgo enerģiju dziedāt un pat lēkāt līdzi, diriģējot sadziedāšanos 3 stundu garumā, bet visu sajūsmu noplacināja pēdējais hīts - kopā ar Cimkusu viņiem izdevās izcili neadekvāti izpildīt (drīzāk - piesmiet) manu mīļāko dziesmu. Ziedi un cieņas apliecinājumi palika pie manis. Organizatoriem varu teikt tikai "+1" par reti labi organizētu lielmēroga pasākumu nedēļas garumā. Detaļas vienmēr var uzlabot, kļūdas vienmēr var atrast, tomēr kopumā pasākums bija noorganizēts tā, lai maksimāli atvieglotu piedalīšanos tajā, nezaudējot par to prieku.
BEt īpašs paldies "Mocartam" - meitenei, kas no priekšā stāvošas rindas kopkorī pagriezās pret mums noslēguma koncerta laikā, lai sašutušā balsī infromētu, ka "jums tur viena skaļā balsī visu laiku dzied šķībi par ceturdaļtoni, es nevaru šitā padziedāt, toni jauc nost." Pārsteigtas nesapratām - smieties vai raudāt par šo absurdo piezīmi, beigās novēlējām meičai, lai viņai "arī priecīgi svētki un ka mēs vispār īstenībā esam soprāni, kas netīšām iemaldījušies pie altiem". Meitenei droši vien grūti palika stāvēt, gribējās kādam izteikt savu sāpi. Var jau saprast - 35cm uz katru dziedātāju nav gluži liela platība. VIetām meitas stāvēja pat divās rindās tur, kur vieta tikai vienai. Bet tādi jau laikam ir viņi. Nu tie DZIESMUSVĒTKI.

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 01:16
[info]putnupr

lasot, saskērja asaras. precīzi pateikts par garīgās augšanas pasākumu, arī tā uztvēru (nepratu formulēt to sajūtu), lai gan esmu tikai skatītājs. tevi arī pa tv redzēju

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 10:30
[info]nenormaaliigaa

:)
Forši, ka ne es vienīgā tā jūtos :)

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 09:47
[info]prtg

to ar paaugstināto ceturtdaļtoni es dzirdēju pat no baritonu gala

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 10:32
[info]nenormaaliigaa

AK! Tiešām tik traki bija? :O Žēl gan, nezinām, kura no mums tā bija - visas dziedam līdzīgos tembros. Varbūt mums visi alti dzied šķībi. Jāiet laikam prom no kora... :(

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 10:58
[info]kruzulis

Es domāju, ka Mocarts vienīgā dziedāja ceturtdaļtoni par augstu.

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 11:13
[info]nenormaaliigaa

Nu nevar zināt. Mocarti nekļūdās! :)

Lai vai kā - man jau vēl bieza āda, bet Andai svētki bija sabojāti, kaut arī centāmies viņu uzmundrināt :(

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 11:18
[info]kruzulis

Palūkosim to no pretējās puses.
Ja Mocartam būtu taisnība, tad viņa neko neteiktu. Jo toņa kuplums ir pēc definīcijas - no mirkļa, kad diriģents ir pacēlis rokas.

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 11:27
[info]nenormaaliigaa

Ok, pierunāji :)

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 12:50
[info]prtg

nunu, labāk nāc uz Balsīm

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:04
[info]nenormaaliigaa

Jums viss koris dziet par ceturtdaļtoni šķībi? :D

Starp citu, to varētu ieviest kā "jauku" tradīciju - dezertieri no Juventus dodas uz Balsīm. Kristīne taču bija mūsējā. :)

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:21
[info]prtg

Vai tad tas ceturtdaļtonis attiecās uz Tevi? ;)

Šmīdberga Pērkons mums viss aizgāja šķībos ceturtdaļtoņos, tāpēc arī tāds skates rezultāts. Grūtākais gabals, kāds vispār jebkad dziedāts, ieliek visiem Pendereckiem un bosām bufām. Un ideāli piemērots negaisa izsaukšanai pagaidām nav bijis tā, ka 2 dienu laikā pēc nodziedāšanas nenoducina.

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:25
[info]nenormaaliigaa

Nu mēs tā īsti nezinām, uz kuru no mums tas attiecās. Mocarts nebija gana advencēta to norādīt, viņa tikai teica "viena no jums" :)

hmm...un kurš vainīgs pie dziesmusvētku noslēguma dienas vētrainā pērkona? :D

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:30
[info]prtg

Šles.. Saule pērkons, Daugava, protams!

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:34
[info]nenormaaliigaa

Kurš gan cits! :D

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 13:21
[info]prtg

Kristīne ir forša, jā

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 15:34
[info]prtg

Cinkuss!

Ko tad šie ar tetiņu tik nelietīgu sastrādāja?

Pirmdiena, 14. Jul 2008, 15:45
[info]nenormaaliigaa

Viņi dziedāja aptuveni divbalsīgi "Vēja māti" (to, kas valda savas kalponītes nevis to, kas met mieru vakarā). Aptuveni trīs toņus augstāk nekā normāli cilvēki to dara un pilnīgi neadekvātā noskaņā, pārvēršot to par prastu šlāgeri. Vēlāk gan iedomājos, ka I.T. varbūt nebija pie vainas, ka Cinkuss izdomāja uzsteberēt uz tā podesta un ieblēt otro balsi, tomēr man pret šo dziesmu ir īpašas emocijas, tādēļ ņēmu pie sirds to, kas vispār jau nav laikam pārāk nozīmīgi. :) Mēs pēcāk, atpakaļceļā nodziedājām duetā/trijatā šo dziesmu pienācīgi, lai kompensētu emocionālo pāridarījumu :D

Otrdiena, 15. Jul 2008, 13:12
[info]prtg

nodošu kārtīgu vēja māti, lai protas

Otrdiena, 15. Jul 2008, 14:21
[info]nenormaaliigaa

:D
Ai, nu varbūt es pārspīlēju. Galu galā - tas pēdējais nemaina faktu, ka viņš ir pelnījis lielu paldies no visiem pasākuma dalībniekiem par to, ka lēkāja līdz pieciem rītā, lai pasākums vispār noritētu. :)

Otrdiena, 15. Jul 2008, 18:45
[info]prtg

nu tad nākamreiz uzmanīgāk ar emovēlmēm, kritika jau ir publiskota!

Otrdiena, 15. Jul 2008, 19:00
[info]nenormaaliigaa

Nav tā, ka es atkāpjos no saviem vārdiem/viedokļa. Tagad tikai mana attieksme pret to ir maigāka. Tagad to pašu viedokli varu izteikt bez emocijām. :)

Otrdiena, 15. Jul 2008, 19:08
[info]prtg

Nu tad jau labi. Un rau, arī saule parādījusies un kontinutīvi pielej istabu ar maigu un rāmu gaismu.

Otrdiena, 15. Jul 2008, 19:27
[info]nenormaaliigaa

Sagribējās pakašķēties par to visu, ko Tu te runā (par pēdējiem 3 komentāriem), bet neesmu īsti līdz galam droša, ko gribu panākt, tādēļ laikam iztikšu ar glāzi vīna un ieslīgšu nelielā rakstu darbā...

Piektdiena, 18. Maijs 2012, 19:41
[info]nenormaaliigaa

Visi laikam izauguši. No cibas. :)

Kā Tev klājas? :)

Piektdiena, 18. Maijs 2012, 22:55
[info]prtg

Viss forši, audzinam bērnus, tas arī izskaidro to, ka praktiski neko nelasu un tikai atzīmēju svarīgākos notikumus. Ceru, ka arī Tev viss ir kā nākas!