nekurlande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:26 pm: 'Caur ērkšķiem uz...' 2.sezona



Šis, man šķiet, gājis nedaudz par tālu.
Esmu daudz un dikti smējusies par zemas kvalitātes produktiem un saprotu kāpēc visādi sliktas kvalitātes raidījumi, filmas un aktierspēle spēj cilvēkus uzjautrināt. Sevišķi šajā laikā, kad neviena anekdote vairs nešķiet smieklīga, neviena mīlas filma aizkustinoša un neviena porno filma pārsteidzoša. Bet taisīt uzjautrinošu realitātes šovu par cilvēkiem, kuri ir strādājuši piespiedu seksa verdzībā un kuri dzīvojot narkotiku atkarībā audzina 4 bērnus ar garīgās attīstības traucējumiem vairs nav smieklīgi.
Es esmu pārāk mīksta šai pasaulei un ja šo pie rīta kafijas met virsū zem 'IZKLAIDES' sadaļas, es tiešām nezinu kur vairs tālāk var iet.
Pēc šī man gribējās spoguļa priekšā uzdot sev pāris jautājumus un acīs skatoties atbildēt pavisam godīgi.
Nē, nopietni - viņi naktīs guļ? Piķis tiešām silda siltāk par sirdsapziņu? Cik tālu vēl mēs iesim? Es vienmēr esmu bijusi par to, ka jārunā par visu, jādiskutē un arī jāiekļauj dažādas sociālās grupas jokojot ar, un par viņiem. Bet veidot no tā ļoti zemas kvalitātes, uzjautrinošu raidījumu divās sezonās - tas jau ir par traku.
Ok, pirmā sezona - dalībniece, kurai patīk iedzert un dalībniece, kura ir vīrišķīga un nevar atrast vīru. Bet otrā sezona, kur smejas par seksuālā verdzībā nonākušajiem un narkomāndzērājvecākiem, kuri audzina garīgi slimus bērnus - nu drusku pa traku, man liekas. Labi, es neesmu tik naiva un stulba cik izklausos, labi saprotu kā tas viss strādā. Bet aizvien nebeidzu pārsteigties kā kaut kas tāds drīkst notikt 'attīstītā' valstī. Vai nākamajā sezonā būs kadri no tumšākā pāvesta beksteidža stūra, zoofilu svingeru vakari un nāvessodu tiešraides?

Comments

[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:September 12th, 2018 - 09:28 pm
(Link)
Attīstīta valsts tāpēc jau ir attīstīta, ka neslēpjas pati no sevis. Nekas, gan jau kreisie radikāļi nodzīs mūsu rietumcivilizāciju atpakaļ, viduslaiku cenzūra un bailes no realitātes skatīšanas atgriežas ar ātrvilciena ātrumu.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:September 13th, 2018 - 12:06 am

Re: nevar nepiekrist

(Link)
Saprotu Tavu argumentu. Man nav bail no elles- pati esmu tur bijusi, vienkārši man šķiet, ka nevajadzētu par,piemēram,seksa vergiem, vai garīgi atpalikušiem bērniem veidot humorraidījumus. Jokot un iekļaut jokos - jā. Bet pelnīt naudu uz citu izmisuma, ciešanu un atpalicības rēķina ir zemi un ceru, ka šo šovu veidotāji un viņu ļaunuma pilnās sēklas sekas degs ellē, lai gan ja jau viņi ir tik zemu krituši, ka pelna naudu smejoties par citu salauztajām dzīvēm - viņi jau atrodas ellē.
(Replies frozen) (Parent)
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:September 13th, 2018 - 08:13 am
(Link)
Tas ir super, ka par tādiem ir raidījums. Un formāts arī labs. Jo tie ir reāli cilvēki.
Savādāk rodas iespaids, ka visi ir tik smuki, gudri, veiksmīgi, ka ārprāc. Un tā jau ir cenzūra un pašcenzūra, tikai apsveicams ir solis vārda brīvības virzienā.
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:September 13th, 2018 - 09:17 am
(Link)
Tas raidījums ir labs tādēļ, ka visādiem siltiem dīvāniem (tostarp man), atgādina, ka ir parelēlā dzīve tepat blakus, ikdienā šo "melnumu" diezgan veikli izvēlamies ignorēt. Zinām, ka tas tur ir, bet neredzam un nepersonificējam. BET es neredzu šim raidījumam pozitīvu ietekmi šo cilvēku rehabilitācijā un/vai integrēšanā. Pagājušo sezonu daļēji skatījos un man bija skumji un patiešām grūti skatīties, ka arī tur šīm sievietēm nemāca apzināties sevi un savas iespējas, bet tā vietā ļauj lietot alhokolu un aizved peldkostīmos pa akvaparka pūšļiem slidināties, lai skatītājam jautri. Vairs neskatīšos.
Man tas atgādina cirku ar dzīvniekiem, kuram teorētiski ir arī izglītojoša funkcija, bet beigās viss kalpo izklaidei un metodes ir zemiskas.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:September 14th, 2018 - 09:01 am

Re: nevar nepiekrist

(Link)
Lūk,es domāju tieši, tieši to pašu. Saprotu arī domu par to, ka tas raidījums parāda tiem, kas nav redzējuši tumsu. Bet man,piemēram,ka cilvēkam,kas audzis 90to-20šo sākuma tumsā stipri nelabvēlīgā vidē un katru dienu brauc garām ezpajumtnieku cetram Centrāltirgū tur nekas pārsteidzošs nav. Lieta jau ir nevis atspoguļot sabiedrības problēmas, bet uztaisīt no tā cirku par ko cilvēki mājās smejas. Es zinu cilvēkus, kuri strādā reklāmā un loğistikā,ir materiāli ļoti nodrošināti un taisa īpašus šī raidījuma skatīšanās un smiešanās seansus. Vai uzjautrināšanās par seksa vergu neizglītotību veseļo sabiedrību? Es tā nedomāju.
Powered by Sviesta Ciba