Februāris 2012   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Iztulko par mandātu

Posted by [info]nefolk on 2011.10.11 at 23:23

Kāds nevēlas šādu tekstu iztulkot angliski?

„Koronar” mūzikā skarbais rhytm-noise un atmosfēriskā melodika satiekas un sāk izmisīgi pāroties. Process ir dokumentēts audio-formātā iekš CD „Biopunk Romantica”.

Mūzikas autors Artūrs Bērziņš iesāka preparēt savu iekšējo pretrunu samezglojumus caur savu muzikālu darbību 1998. gadā ar projektiem „Angel’s Tears” / „Diadema” un līdz iepriekšējam gadam nepubliskoto „Lenoras Sapņi”. Pieaicinot grupas “Neglected Fields” ģitāristu Hermani un basistu Sergeju, tika izlaisti vairāki singli, 2001. gadā ierakstīts EP “Heresy” (Nine Inch Nails kaverversija). Vēlākiem singliem parādījās arī plaši nepublicētie videoklipi. Pēc ilgāka klusēšanas perioda 2010. gadā Artūrs atsāk aktīvu muzikālo darbību, kuru 2011. gadā apkopo zem viena nosaukuma. „Koronar” ir īpašs, personisks nosaukums, kas simbolizē autora svarīgu dzīvesstāsta daļu, kuras kopsaucējs ir divkameru sirds autora krūškurvī - iespējams, joprojām unikāls gadījums Latvijā.

Uz doto brīdi sastāvā ir Artūrs Bērziņš (programmēšana, vokāls, taustiņi, ģitāras), Mora Ergana (vokāls) un Hermans Rigmants (ģitāras).

„Koronar” diskā „Biopunk romantica” apkopota 70 min. gara izlase no 10 gadu laikā tapušā materiāla. Dziesmu daudzveidīga un sarežģīta struktūra, vienā brīdī plūstot drūmām fraktāļu šķiedrām, citā – žvadzot sarūsējušiem mehānismiem, attīstās savās metamorfozēs, neatgriežoties atpakaļ – viss mainās un mutē ar dažādiem kultūrcitātiem (popmūzikas, džeza, 8 bitu mūzikas elementi utml.), arvien jaunajā metafizioloģiskā veidojumā.

„Koronar” jaunrades kontekstā Biopankam nav tieša sakara ar kontrkulturālā sci-fi literatūras žanra „cyberpunk” atzarojumu, kurā tiek pētīti gēnu inženierijas izmantošanas sociālie un psiholoģiskie jautājumi. No verbāli loģiskā aspekta A. Bērziņa „Biopanka” koncepta pamatā bioloģija ir kontrastalegorija par cilvēka metafizikas sistēmu, par mūsu savstarpējām attiecībām, mūsu iekšējo pretrunu jautājumiem, kā arī par mēģinājumiem izdzīvot sociālo prakšu tīklojumos – tā ir arī atziņa, ka mēs neesam vieni un neatkarīgi – mēs visi esam vienā organismā, kas ir kā sistēma, shēma, tīklojumi, kuros esam neatgriezeniski un nemainīgi saistīti ikdienas.

Ar citām A. Bērziņa radošajām izpausmēm (video, glezniecība, vizuālā māksla utml.) var iepazīties iekš www.berzinsh.lv



Es nē. Man pat nebija spēka izlasīt


p.s. paldies [info]inese_tk par vectēvu. Patiešām lieliski. Love

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.