Emotion sickness - ZL [entries|archive|friends|userinfo]
nausee

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| "Dali" ]

ZL [Oct. 11th, 2007|12:23 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood | tired]

     Tā, tikko uzrakstīts un nosūtīts sašutuma pilns meils uz Latvijas Tālruni. Vakar bija vajadzīgs pirmais nakts tramvajs, bet saraksts aizmirsies - nācās uz uzziņām zvanīt. Un ko gribējies - maksas zvans, bet atbildes vietā saņem morāles nolasīšanu un beigās vēl klausules nomešanu! Šito es tā nepieļaušu - vai uzziņu dienests tamdēļ nav UZZIŅU dienests, ka sameklē un sniedz (vai vismaz cenšas atrast) klientam interesējošo informāciju??? Nē, kaukāda meiča ar krievu akcentu sāk borēt, ka nakts tramvajs var arī neuzņemt pasažierus, jo paredzēts Rīgas Satiksmes darbiniekiem u.t.t. Bet vai tad tāpēc mēs zvanījām? Vai tad zvanījām, lai noskaidrotu - uzņem vai neuzņem??? Un vēl priekšā pasakot, ka RS mājaslapā ir tas saraksts - nē, ignorance! Fui, riebjās šitādi - klientu apkalpošana saucās (nervoza [ne]atbilde mierīgam cilvēkam)... Tad nu aizsūtīju tur vienai vadītājai aprakstiņu, kas un kā noticis - protams, ne jau rupji lamājoties un tā, bet pamatotu, laipnu situācijas izklāstu... Redzēs, vai man kāds atbildēs arī :)
linkpost comment

Comments:
From:[info]dzeina
Date:October 11th, 2007 - 12:43 pm
(Link)
Nu i pareizi arī darīji.
Atzīšos, tas nav smuki, bet pāris reizes pēc nekompetentām atbildēm esmu arī pati izlamājusi operatorus, piebilstot, ka painteresēšos pie vadības par viņu atbilstību ieņemamajam amatam.
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:October 11th, 2007 - 12:57 pm
(Link)
Nu ja - šitā taču var pamatīgi nokaitināt, ka nepilda savus vistiešākos pienākumus! Tas apmēram tāpat kā kafejnīcā samaksāt par ēdienu, bet nekādu ēdienu nedabūt, tā vietā vēl uzbraucienus ne par ko...
From:[info]verners
Date:October 11th, 2007 - 01:14 pm
(Link)
Arī esmu izjutis samērā nelaipnu attieksmi no uzziņu dienesta darbiniecēm. Viņas cenšas likt man justies vainīgam, ka es vienkārši pajautāju pēdējā transporta laiku. Un tik ilga gaidīšana! Nu moins...

Es agrāk arī esmu strādājis par "klientu informatīvā dienesta darbinieku" un pļāpāju pa telefonu. Mums gan tur bija kontrole, noteikts procents cik zvanu var būt "neapmierinoši." Sarunas arī mēdza ierakstīt un noklausīties. Vērtēja zvanu kvalitāti ar.
Es gan daļēji saprotu to darbinieci ar. Zvanu ir ļoti daudz, tiem jābūt noteikta garuma un stress, daudzi klienti ir rupji un nekulturāli krievvalodīgie kuriem patīk savas negācijas rupji izgāzt pret kādu citu. Nu un meitenei neizturēja nervi mazliet... Tas gan nav smuki, bet viņa tomēr varēja sakost zobus un atbildēt laipni vai vienkārši nospiest podziņu un nolamāties, bet tu to nemaz nedzirdētu.
Un vispār! Zvanus nedrīkst nomest! Tas ir kategoriski aizliegts, protams ar saviem izņēmumiem, speciālie gadījumiem.

Neticu, ka tā darbiniece dabūs mācību.
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:October 11th, 2007 - 02:04 pm
(Link)
Aha. Varu saprast, ka darbs nav viegls u.t.t. - bet ja klients mierīgi kaut ko pajautā, absolūti normālu jautājumu, kādēļ pret viņu tik nelaipni izturēties?
Es savukārt esmu bijusi saistīta ar vienu no šādām kompānijām, bet varētu teikt "otrā pusē" - pie konsultantiem, kas ievāc to informāciju, kas parādīsies datu bāzēs. Toreiz mūs aizveda ekskursijā arī uz zvanu centru, varēju pasēdēt blakus, paklausīties, kā tur viss notiek - kādus jautājumus uzdod, kā meitenes atbild u.tml. Mani sajūsmināja tās meitenes grimases, kad viņai uzdeva kādu ne no tiem vieglākajiem jautājumiem, tomēr atbildēja viņa laipni un nekādas rupjības no viņa neizskanēja. :)
[User Picture]
From:[info]jauna_dzive
Date:October 11th, 2007 - 02:25 pm
(Link)
Slāvi...
From:[info]barbieisa_slut
Date:October 11th, 2007 - 04:21 pm
(Link)
Pareizi darīji, Inese ar Tevi lepojas! /smaida/
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:October 12th, 2007 - 08:39 am
(Link)
;)
[User Picture]
From:[info]engelitis
Date:October 11th, 2007 - 09:04 pm
(Link)
Ļaunā! ;)))
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:October 12th, 2007 - 08:39 am
(Link)
Nu man jau šķiet, ka tā meitene bija ļaunā ;))