rūsganais sprakšķis

**jeju. vakara prieks.

rūsganais sprakšķis

**jeju. vakara prieks.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izlasīju pie [info]mis_sarajevopar treileri, noskatījos, sapratu,ka atkal esmu visu palaidusi garām, un iemtu gūglē "mēdeja",lai saprastu,tieši ko palaidusi

šis bija otrais rezultāts. vietnē gudrinieks. nezinu,kas mani dīdija atvērt.





<< Apraksts:
ļoti elementāri aprakstita luga 'mēdeja' 19 klases līmeņa

Darbs:

Eseja par Eiripiida lugu ‘’Mēdeja’’.

Šī traģēdija ir par to, cik asinskāra spēj būt sieviete, kad ir apdraudēta viņas laulība. Šī traģēdija parāda, cik augsta ir mīlestības cena, cik lielās galējībās ieiet sieviete, kam savā valstī nav vietas, valstī, uz kuru viņa ir devusies, nododot savu dzimteni un tēva mājas, lai būtu kopā ar savu mīļoto cilvēku.
Lugas galvenie varonni ir Meedeja un Jaasons. Lugas galvenaa doma ir taada, ka Meedeja paliidz Jaasonam ieguut zelta aunaadu, savukart, pateiciibaa un appuseeju juutu rezultaataa vinji paliek kopaa un apprecas. Peec laikam vinniem piedzimst divi deeli. Peec vairaakiem gadiem Jaasons nolemj pames Meedeju un apprecet cita valdnieka meitu. Kad Meedeja uzzina, ka Jaasons ir pametis ggimeni prakstisku apsveerumu deell, lai nostiprinaatu savu matereaalo un sabiedrisko staavolki, Meedejas greizsirdiiba paartop neizsakamaa naidaa. Lai no visas sirds atriebtos Jaasonam vinna tam pazinno ka atbalsta vinna lauliibas un nosuuta saindeetu liigavas teerpu un diadeemu. No saindeetaas daavanas mirts Jaasona liigava un abi Meedejas un Jaasona deeli. Taada luuk luga ir iisuma ar lloti briesmiigaam un traggiskaam beigaam.
Man ssii luga lloti patika, taccu tikai taapeec, ka taa bija ar lloti lielu intrigu, kas saglabaajaas liidz lugas beigaam. Protams, es atbalstu Meedeju, jo ar taadiem viiriesiem ir jaariikojas vieniigi taa.

Manupraat, lugu var lloti lielaa meera arii saistiit ar muusdienaam, jo sieviete taada ir bijusi vienmeer, kad savas miilestiibas deell var izdarriit it visu, to pieraada ari citaats no lugas, „Mēs, sievietes, esam bailīgas, maz cīņai derīgas, no šķēpa baidāmies, bet, ja mēs apdraudētas savā laulībā,Neviens tad nav tik asinskārs kā sieviete”. Arii muusdienaas dzirdeeti gadijumi, kad sieviete savas miilestiibas deell izdarijusi briesmiigas lietas, bet muusdienaas sievietes tomeer nav tik stipras, jo ir daudzas sievietas, kas ssaadaas situaacijas vainu neko nedara un dziivo taalaak vainu iesliigst dzillaa depresijaa un pardziivo to visu muuzzu.
Sso lugu es iesaku izlasiit ik vienam, tas tiesaam ir to veerts. Luga tiessam ir lloti interesanta un traggiska, kas vareetu lloti vareetu patikt traggeediju cieniitaajiem. Ir veerts izlasiit arii citus Eiripiida darbus, ka , piemeeram, ‘’Alkestiida’’, ‘’Herakliida’’, ‘’Hipolits’’, u.c. >>
  • Lieliski! Tieshaam burviigs apraksts. Un taads iedroshinoshs ariidzan! :)
Powered by Sviesta Ciba