Šugā faiv
 
9.-Apr-2021 02:05 pm
Tokijas lielākajās stacijās un dažreiz vienkārši uz ielas ir tādi kā stabi ar pogu pa vidu. Ja to pogu nospiež, tad pēc kāda laika pienāks policists vai speciāli apmācīts cilvēks un palīdzēs atrast ceļu.
Stabs ir domāts cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies, senioriem un ārzemniekiem.
Uz staba ap pogu tā arī ir rakstīts: ja jūs esat apmaldījies, ārzemnieks vai nespēcīgs cilvēks, spiediet šo pogu, Rakstīts gan drukātiem burtiem, gan Braila rakstā. Japāņu valodā.
Comments 
9.-Apr-2021 08:25 am
varu saderēt ka arī speciāli apmācītais cilvēks angliski nerunās ;)
9.-Apr-2021 08:28 am
Starp citu, tieši pašu palīgcilvēku vidū angliskirunātvarošo īpatsvars ir relatīvi liels.
9.-Apr-2021 01:15 pm
Es reiz apmaldījos Tokijas stacijas labirintos ceļā no ātrvilciena uz metro. Pa vidu starp entajiem vārtiņiem, viens no tiem aparātiem norija manu vilciena biļeti, kas acīmredzot bija milzīga kļūda no manas puses. Kad jautāju pēc palīdzības vienai no šīm ārzemnieku asistentēm, viņa vairākkārt prasīja uzrādīt to ierīto vilciena biļeti, sakot, ka bez tās es nekur tālāk netikšu, strostēja, ka jāpērk jauna, ka neviens no aparātiem biļetes nerij un bija milzīgā šokā, kā es tā vispār uzdrošinos tur atrasties bez derīgas biļetes (neskatoties uz to, ka varēju uzrādīt čeku, kas apstiprināja oriģinālās biļetes iegādi).
Šī saruna ilga kādas 10 min līdz es vairs neizturēju un vienkārši izgāju no stacijas pavisam nelikumīgā veidā, ieslīdot starp atvērtiem vārtiņiem.
Šis gadījums noteikti apstiprināja viņu priekšstatu par dumjajiem un nepieklājīgajiem ārzemniekiem.
Tajā pašā reizē man arī nācās pēdējā brīdī atteikties no kafijas, jo ceļā uz lidostu vairs nebija skaidras naudas. Izgāzos pamatīgi :D
12.-Apr-2021 04:37 am
Bet tiešām, to vārtiņu un dubulto biļešu sistēma ir tik sarežģīta, turklāt katram vilcienu sniedzējam ir savi ātrvilcienu noteikumi: diez vai kads to visu saprot pilnībā.
Ar to tantiņu gan nepaveicās. Parasti vilcienu asistenti ir diezgan sakarīgi un visu normāli izskaidro. Ir jārunā ar cilvēkiem pie vārtiņiem logā, tie palīdz. Lai veicas nākamreiz!
This page was loaded Apr 20. 2024, 6:27 am GMT.