Šugā faiv
 
25.-Jan-2007 08:58 am
Vakar nopirku papīru kaligrāfijai. Pirms rakstīšanas padomāju ka ir jāpaēd, tad miesa būs mierīgāka un dvēselei būs vieglāk izpausties. Kļūdījos. Jau kādu laiku ēdu pārsvarā tikai japāņu ēdienus, bet vakar izdomāju noprikt cīsiņus. Nē, nu, cīsiņi bija ok, bet tā bija pirmā reize kad es sapratu kāpēc indieši neēd gaļu un kāpēc to pašu nedara budistu lielākums. Gaļai laikam nav ne vainas, bet, pirmkārt, nedrīkst ēst pirms nodarbībām, otrkārt, gaļai nav ne vainas, bet katrs noteikts ēdiens maina miesu tā, ka dvēsele darbojas savādāk.

Rezultātā es sabojāju papīra kalnu, ko izķēzīju ar prāvu tušas daudzumu.

Gaļa neder (ken, sjõ, aiki, un tt.)-do nodarbībām.

Sanāca tikai pāris labas lapas, bet arī tās tādas kā brutālas.
Bija nenormāla gara plūsma, galds sakarsa zem papīra, bet... Kas ir spēks, ja tam nav pielietojuma? Negāja tā, kā gribējās.
Comments 
25.-Jan-2007 10:50 am - Pirms kāda laika veikts mazs tulkojums par šo tēmu:)
ĒDIENA ENERĢĒTIKA

Ēdiena enerģētika ir tā neatņemama sastāvdaļa, tā spēcīgi ietekmē mūsu ikdienu – notikumus, kurus pievelkam. Izejvielu enerģētika, pavāra enerģētika un mūsu enerģētika ēdot.
Dzīvnieki nāves brīdī izdzīvo bailes, skaudību, sarūgtinājumu, vilšanos, šausmas utt. Šīs emocijas ēdiena gatavošanas laikā nav iespējams nedz izvārīt, nedz izcept, nedz iztvaicēt… tās tiek apēstas. Enerģija, kuru satur apēstais produkts, ietekmē mūsu prātu, garastāvokli un rīcību, neatkarīgi no tā – vai mēs to vēlamies vai ne.
Bada sajūta rodas nevis no barības vielu trūkuma ķermenī, bet gan dēļ attiecīgās enerģijas iztrūkuma psihē. Kādu spēku cilvēks saņem no pārtikas, tāda arī ir viņa rīcība. Bieži cilvēks pat nenojauš, kā viņa patērēto produktu enerģētika veido viņa raksturu un uzvedības stilu. Savukārt attiecīgās rakstura īpašības un uzvedība – prasa no cilvēka enerģētiskos resursu: atkal uzņemam savu ierasto pārtiku. Apburtais loks.
Uzturā lietojot gaļas produktus – cilvēkam attīstās smalka un sākotnēji grūti pamanāma, bet dziļa, tieksme nostāties pret apkārtni uzbrūkošā pozīcijā. Saspringtā atmosfērā, jūtot konkurenci un sacensības garu – cilvēks jūtas dabiski. Kad ir vajadzīga sirsnība, atvērtība, labsirdība, līdzjūtība un citas cilvēciskās kvalitātes, cilvēkam pietrūkst iekšējā spēka nonākt šādā stāvoklī. Ja cilvēks, kurš pieradis pie konkurences cīņas, pārtrauks uzturā lietot gaļu – bezspēks un vājums var būt dabiskas parādības. Tikai tad, kad cilvēkā būs notikusi iekšējā pārkārtošanās, bezspēks pazudīs, jo vairs nebūs vajadzīga enerģija, kas ļauj stāvēt pretī pasaulei, cīnīties. Aktuāla kļūs sadarbība, elastība, maigums, miers.
Tā kā veģetāriešu psihe ir mazāk saspringta, viņiem pasaule šķiet daudz krāsaināka, skaistāka, vienkāršāka un laimīgāka un ne jau tāpēc, ka viņi staigā «rozā brillēs», bet gan tāpēc ka nenēsā baiļu, vilšanās un bezizejas sajūtas brilles…

Avots:
http://www.torsunov.ru/public.htm
This page was loaded Jul 4. 2024, 7:54 pm GMT.