Šugā faiv
 
25.-Okt-2016 02:41 am
Apciemoju vīraku bodi pazemē. Saimniece ir pajauna sieviete ar apgaismotu bet saprāta piepildītu seju; ieteica agārkoka vīraku, kurš esot labs un ražots tepat netālu, Šinču pilsētā. Pie reizes pastāstīja arī to, ka vīraks esot labs arī ar to, ka to dedzinot mantras nav jāskaita - tās esot integrētas vīrakā. Kamēr saimniece uz brīdi pazuda bodes dzīlēs, izmantoju šo brīdi padomāt par mantru integrācijas iespējām. Atvadoties uzdāvināja mazu sainīti ar sandālkoka skaidām un piemetināja, ka tas jāpatur somā dažas dienas un tad jāsadedzina. Pajautāju kāpēc jāpatur somā un saņēmu atbildi, ka tādā veidā esot attīrīta karma. Labi. Pēc nedēļas dedzināšu tās skaidas nost.

Par karmu runājot man šķiet, ka šī koncepcija ir perfekti laba. Vienīgā tās problēma ir tur, ka tā tiek pārprasta. Tiesa, tā nav koncepcijas problēma. Nu, nav īsti tā, ka ja sagrēko, tad dabū ar zibeni pa pieri. Tā īsti nav. Bet sakarība starp kārtīgumu, darbīgumu, cenšanos un pārtikušu, mierīgu dzīvi rezultātā ir pilnīgi acīmredzama un nevienam nešķiet pārāk mistiska, lai arī tehniski tā arī ir karmas pamatideja.
Comments 
25.-Okt-2016 02:04 am
ē-e a nav tā, ka karma rezultējas tur aizsaulē, kamēr kredītpunktus pelni šeit?
25.-Okt-2016 05:54 am
Taisnību sakot, tas ir atkarīgs no interpretācijas. Klasiskajā variantā ideja ir tāda, ka persona visu laiku virpuļo pa samsāru, kas ir pārdzimšanu cikls ar to mērķi lai savu karmu iztukšotu. Pavisam klasiskā variantā karma ir vienkārši koncepcija kura ietver sevī darbības un to sekas, tūlītējas vai ne visai.
25.-Okt-2016 09:40 am
ļoti interesanti
This page was loaded Apr 20. 2024, 3:20 am GMT.