Šugā faiv
 
30.-Sep-2016 06:23 pm
Pirmās rudens pazīmes; nakts temperatūra nokrīt zem 20 Celsija grādiem. Sprādzienveidā uzzied kinmokusei, jeb saldās olīvas kurām ar olīvām nav nekas kopīgs, toties ir krēmīga, salda, maiga smarža kura apvij katru ielu un katru nostūri.
Comments 
30.-Sep-2016 03:11 pm
ja drīkst jautāt vēl par japānu. No osakas var pa vienu dienu turp atpakļ izbraukāt līdz Kyoto un to apskatīt? Mana meita ar būs oktobrī Japānā, bet viņai tur tāda saspringta programma un sanāks brīvsolī tik pēdējās divas naktis Osakā un tad cer iespēt Kyoto aplūkot, bet nevar saprast, cik tas ir reāli.
30.-Sep-2016 03:15 pm
Jā, pilnīgi. No Ōsakas līdz Kjōto viena stunda ko braukt ar vilcienu.
Vienīgais ka visi tie tempļi diezgan agri veras ciet un Kjoto ir diezgan sadrūzmēta, paliela pilsēta. Ieteiktu braukt agri no rīta un strikti izplānot ko tieši gribētos redzēt, tad nav nekādu stresu.
30.-Sep-2016 03:31 pm
cikos apmēram veras ciet tempļi? nu ir doma, ka rīta pusē noteikti. nu viņai galvenais ir tie tempļi un vecā koka arhitektūra, kas būtu jāredz tur. un kā tur ar karstumu? oktobrī vēl tajā galā ir diezgan karsts un jāpaķer kādas plānākas vasaras bikses jeb var iztikt ar džinsām un kedām? Viņa vēl dažas dienas būs sākumā arī Hirosimā, tad tesīs uz Tokiju un no Tokijas atpakļ uz Osaku. Ko un cik iespēs, nezin vēl, bet pamatā jačōhnī koka arhitektūra un kā tā iekļaujas moderni/strauji augošajās pilsētās kontekstā ar zemestrīcēm un ugunsdrošību. :D tāds ir brauciena saturs īsumā.
30.-Sep-2016 03:36 pm
Tempļi veras ciet ap pieciem, bet parasti ir tā, ka ja ieej templī pirms tas aizveras tad var pavadīt tur kādu laiku - neviens prom nedzīs. Vismaz Tokijā tā ir. Iemesls ir tur, ka dažu tempļu teritorija ir tik milzīga, ka visus izķert vienkārši nav iespējams.

Oktobrī nekāds lielais karstums nav, turklāt šis gads vispāri ir auksts. Var būt ka pa dienu kāds trīsdesmitnieks vēl būs, bet ne īpaši agresīvi. Naktīs Kjoto ir diezgan vēsa, Tokijā biš okeāniskāks tas klimats. Džinsenes un kedas būs labākais ko var izdomāt. Tempļos parasti jāņem nost apavi, tāpēc tādas kedas kuras var viegli noaut sagādās vismazākās trobeles.

Ja runā par zemestrīcēm un koka architektūru, tad ir tā, ka Kjoto zemestrīču nav daudz un pilsēta tiek mākslīgi saturēta lai neaug augstumā - augstas ēkas ir aizliegtas. Tokijā ap imperatora pili un citur tas viss laikam būs labāk apskatāms, jo tur tiešām debesskrāpji ir tempļu tuvumā.
30.-Sep-2016 03:54 pm
ak. pieci vakarā ir ļoti ok. es jau sabijos, ka ap 12-tiem no rīta veras ciet. :D tad jau paspēs kaut ko. nu skaidrs. mīļš paldies! cerams, ka saorientēsies meitene. Tu pats pa kuru galu dzīvojies, ja drīkst zināt?
30.-Sep-2016 05:49 pm
Noteikti paspēs. Kjoto tempļi ir relatīvi kompakti, pa dienu var iziet kādus 5-6 ar visu transportu. Par transportu runājot, Kjoto centralstacija ir janopērk autobusa dienas braucambiļete, tas ir stipri izdevīgāk nekā maksāt katru reizi.
Es esmu Tokijā. Ja varu ko līdzēt - vienmēr welkam!
This page was loaded Apr 30. 2024, 3:02 pm GMT.