Šugā faiv
Cocina Japonesa 
16.-Maijs-2016 02:00 am
Dažreiz gribās pastāstīt par vietējiem gardumiem, un par šo it īpaši, tāpēc šoreiz būs mazliet humors. Humors, jo sastāvdaļas ir pedējais kas nāk prātā domājot par eksotiku. Protams, Eiropas lielveikalos ir viss, tāpēc šis ir labs veids paskatīties cik ļoti viss. Tā bus vienkārša, garda un tāda "dvēseles ēdiena" recepte.

Nepieciešamais:

1 paliela vai 2 mazākas gōjā.
Šōčū - kādi 100 grami. Var aizstāt ar nesaldu baltvīnu.
Miso - jo sarkanāks jo labāks, bet ne īpaši sāļš. Kādi 50 grami.
Šimadōfu - kādi 400 grami. Tas ir tas pats tofu, bet stipri cietāks un ar izteiktāku garšu.
Bišku sojas mērce.
Kokosriekstu eļļa. Der arī parasti tauki, bet ar šo ir dāudz labāk.
Spams.
Pāris olas.
Kacuobuši.

Tātad, pirmais kas mums ir vajadzīgs ir gōjā. Gōjā jāsagriež gareniski un jāizknibina ārā sēklas ar visu to balto vati, kura sēklām apkārt. Tad abas pusītes jāsagriež apmēram 5-6 milimetru resnos pusaplīšos un jāiemērcē aukstā ūdenī uz 20 minūtēm. Pa to laiku var sagriezt smukos kubiņos spamu. Spama vietā der arī bekons, bet ar spamu garšo labāk. Sakarsē pannu, iemet iekšā kokosriekstu taukus, gōjā ripiņas (bez ūdens), spamu un cep dažreiz maisot uz vidēji mazas uguns līdz gōjā ir daudz vai maz mīksta. Kad gōjā ir mīksta, glāzē samaisa šōčū ar miso un to maisījumu uzlej gōjas pannā. Pie reizes piemet klāt tofu sagrieztu smukos paralēlskaldnīšos. Kad viss sāk apetelīgi smaršot un gōjā vairs pavisam nav cieta, piemet klāt olu un pāris sojas mērces karotes. Labi samaisa un cep vēl pāris minūtes.

Viss, gōjā čamprū ir gatavs. Gatavam čamprū uzmet virsū sausas kacuobuši skaidas. Viņas smuki ļogās un kustās karstajos tvaikos. Izskatās kā tārpiņi.
Labu apetīti.
Comments 
15.-Maijs-2016 08:20 pm
!!!!!
lieliski:D
15.-Maijs-2016 08:21 pm
bet pēc kā ta garšo?!
15.-Maijs-2016 08:53 pm
Tas garšo silti, latgaliski un sātīgi. Tā, ka virsū var uzēst asinsdesu ar krējumu un iet pirtī pērties.
15.-Maijs-2016 11:28 pm
Eeeeh... Gribas kaut ko tādu
This page was loaded Maijs 5. 2024, 5:08 pm GMT.