| Japānā, it īpaši tās dienvidos, ir izplatīts augs, kuru sauc gōya. Izskatās pēc ļoti un ļoti kroplīga milzu gurķa. Garšo pēc pelašķiem bet esot ļoti veselīgs. Pirms laika bija jākopj cilvēku gōyas plantācija katru vakaru to laistot - pats augs ir vairākus metrus garas gurķveidīgas liānas kuras lieto ūdeni vairāk nekaa slavenā Hruščova kukurūza (200l dienā ja tic dārzkopības grāmatai Anno 1970). Kad gōyas saimnieki bija atpakaļ, tie paziņoja, ka daudzi augļi esot uzsprāguši. Tā es atklāju vēl vienu gōyas īpašību - kad tie šausmīgie gurķi nogatavojas, tie sprāgst un izmētā apkārt koši sarkanas sēklas. Biohazard. Un vakar no tās mūsu koptās gōjas tika pagatavots gōya čanprū, kas ir slavenākais pēc vēl vairāk slavenā raftī ŗūķūjiešu virtuves ēdiens. Garšoja tā gōya lieliski. Gribu vēl. |