viena deva filmu

« previous entry | next entry »
21.. Maijs, 2010 | 16:02

Iron Man (2008) - skatījos pamatā tikai Roberta Daunija Jr. dēļ, protams. :) Iepriekš nebija ne jausmas, par ko īsti stāsts (izņemot to, ka galvenais varonis valkā dzelzs apģērbu, un viņam ir kaut kas spīdīgs uz krūtīm). Daudz specefektu, daudz ekšena, bet nekas īpašs. Viduvēja filma dažāda vecuma puiku auditorijai. 2,5 balles no 5.

Dune (1984) - grāmatas neesmu lasījusi, atzīstos, bet tieši tas arī pamudināja skatīties. Ļoti atgādina Zvaigžņu Karus - ne tikai forma, bet arī pats stāsts kaut kādā ziņā. Ļoti pieklājīgs sci-fi ar ļoti jaunu Kailu Maklahlanu galvenajā lomā; perifērijā, bet pieminēšanas vērts - Stings ļoti dīvainās drānās. :D Ā, jā, un režisors ir Deivids Linčs, kas piešķir filmai vēl papildus noskaņu (vai sarkani aizkari ir Linča firmas zīme?). Dodu 3,5 no 5.

The Quiet Earth (1985) - stāsts par vīrieti, kurš kādu rītu pamostas pasaulē, kurā viņš ir palicis vienīgais cilvēks, visi pārējie ir vienkārši - pazuduši. Apokaliptiska refleksija par to, ko nozīmē palikt pēdējam. Un, galvenais - kāpēc? Kas ir licis visiem cilvēkiem vienkārši pazust? Kas ir licis viņam palikt? Un - ko darīt tālāk, kā tikt ar to galā. Skaisti. 4 balles no 5.

A Fish Called Wanda (1988) - ne tik aizraujoša, kā varēja gaidīt (kā es biju gaidījusi). Manuprāt, diezgan viduvējs stāstiņš par bandītiņiem un viņu savstarpējiem centieniem vienam otru piečakarēt. Skaitās komēdija, bet smieklīga nelikās. Diezgan garlaicīga tomēr. 2 no 5.

Office Space (1999) - jauka komēdija par ofisa darbiniekiem, kam riebjas - riebjas - savs darbs. He, atgādina mazliet Koplenda grāmatu "The Gum Thief". :) Asprātīga filma par to, ko darīt, kad viss apnicis. Patīkama, viegla un kvalitatīva. 3.5 no 5.

Twilight Zone: The Movie (1983) - aj. Lai cik foršs būt bijis seriāls (ok, rimeiks, bet vienalga), tik ļoti šī filma ir.. Nu, iedomājieties kādu astoņdesmito gadu mošķu filmu! Piemēram, Gremlinus. Nu, šī ir tieši tāda pati - visvairāk kaitina tie monstrīši, kas izskatās pēc velnišķīgām lellītēm ar lielām ausīm. :) Ok, nekvalitatīvi specefekti būtu viena lieta. Bet visas tās baisās lietiņas, ko var parādīt tik forši, ir vienkārši.. banālas, zemas kvalitātes, 'gremliniem' piebārstītas muļķības. Situāciju neglābj arī tas, ka filmas tapšanā roku ir pielicis pats Spīlbergs. 2 no 5 par filmas pirmo no četriem stāstiem.

I Love You Man (2009) - nu, ko var pateikt par šo filmu? Viegla atslodze nenopietnam vakaram. Bet paldies par to, ka nav ne jēla, ne banāla, ne visāda citāda - nebaudāma. Pieklājīga, profesionāla - žanra robežās. Atmiņā nepaliek. 2.5 no 5.

2001: A Space Odyssey (1968) - tā kā par šo ŠEDEVRU es savulaik jau izteicos, tad atļaušos neatkārtoties. Joprojām vērtējumu neņemos dot, bet sajūsma par filmu ar laiku tikai aug. Ļoti, ļoti iesaku!

2010: The Year We Make Contact (1984) - FANTASTIKA!! Absolūti izcils kino! Turpinājums augstākminētajai 'Kosmosa Odisejai'. VISMAZ tikpat lieliska. Īsta sci-fi paraugstunda. UN sižets! Mindblowing! Ārpus jebkurām vērtēšanas kategorijām! A MUST SEE.

I Love You Phillip Morris (2009) - uz patiesiem notikumiem balstīta drāma ar komiskiem elementiem. Par mīlestību un to, kā tā mēdz likt rīkoties. Džims Kerijs un Evans/Jūens/Kāviņuturlatviski Makgregors veido izcilu duetu, tiešām. Ekspresīva, šarmanta, patīkama filma. Arī smeldzīga, be tā jau pieklājās. 4 no 5.

The Incredible Hulk (2008) - vienmēr lieliskais Edvards Nortons īstenībā ir tas, kurš šo komiska ekrāna versiju padara par kaut ko vairāk - par pieklājīgu, stilīgu action filmu ar visu, kas pieklājās. Kaut kādā simpātiskā veidā arī mūžīgās pakaļdzīšanās un Nortona/zaļā monstra transformācijas šķiet ļoti veiksmīgas, profesionālas, kvalitatīvas, iederīgas un foršas. Ir labi. 3 no 5.

X-Men (2000), X2 (2003), X-Men: The Last Stand (2006) un X-Men Origins: Wolverine (2009) - teikšu tā: pirmās trīs mierīgi var atļauties šeit apskatīt visas kopā - ne tikai tāpēc, ka sižeti ir hronoģiski vienojoši, bet arī tāpēc, ka stilistika visām trim ir identiska. Subjektīvi visvairāk patika trešā - ar savu vērienu, ar savām krāsām, ar pamatīgumu. Ar to, ka ir jau uzkrāts pietiekams skatītāja rūdījums, pietiekams sižetisks bekgraunds, lai varētu pilnībā izbaudīt. Un arī tāpēc, ka tieši treša filma atstāj iespaidu, ka arī veidotāji beidzot ir uztaustījuši, beidzot perfekti jūt, ko un kā vajag.
Kas attiecas uz ceturto filmu - "X-Men Origins: Wolverine" -, tā ir veidota pilnīgi atšķirīgā stilistikā, pilnīgi citā tempā, citās krāsās. Par galvenā varoņa dzīvi pirms, jā. Un veiksmīgi, un varbūt pat labi, ka viņa tā krīt ārā no pārējo filmu bariņa. Vērtējumu došu visām kopā, tāpēc vājākās un stiprākās (divi pret divi :D ) savstarpēj izlīdzināsies. Vidējais aritmētiskais - ir ok - 3.5 no 5.

Hideous Kinky (1998) - Maroka, 1972.gads. Hipiju mamma ar savām mazajām meitām ir pametusi Londonu, lai dotos pie sufijiem, lai mainītu dzīvi, lai.. nu, lai nebūtu rietumu cilvēks. Un varbūt vēl kāda iemesma dēļ; to katrs var meklēt pats. Stāsts par garīgiem meklējumiem, par rietumu un austrumu kultūru savienojamību/ nesavienojamību. Krāsains stāsts par ceļojumu, par atrasto. Burvīgi. :) 4.5 no 5.

Get Smart (2008) - šis rimeiks, šķiet, paskaidrojumus neprasa. :) Tomēr filma nešķiet ne tikpat asprātīga, ne oriģināla (īstenībā oriģināla tur nav nekā - pat telefons kurpē joprojām ir aktuāls). Mazliet garlaicīga, mazliet par maz vietu, kur pasmieties. 2.5 no 5.

Holy Smoke (1999) - vēl viena filma ar Keitu Vinsletu (sk. arī 'Hideous Kinky'), vēl viena filma par sevis meklējumiem, par garīgo prakšu 'pielaikošanu'. Krāsaina, spilgta, vizuāli ļoti skaista (piemērs). Filma ar tendenci kaut kādā veidā aizraut. 4 no 5.
Tags:

links | drain the blood | Add to Memories


Comments {3}

almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 21.. Maijs, 2010 - 17:47
links

ha! es esmu puika! :D man Dzelžu Vīrs patika. Iespējams, tieši specefektu un tehniskā izpildījuma dēļ. Ar sižetu, scenāriju un aktierspēli ir tāpat kā ar Transformeriem - fōnam. :)

Atbildēt


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 21.. Maijs, 2010 - 17:48
links

Ā, un btw - par to 2010: The Year We Make Contact klīst leģendas...

Atbildēt | Diskusija


morphine

* * *

from: [info]morphine
date: 21.. Maijs, 2010 - 20:30
links

Anukastāsti!
Tobiš - ja neskaita to, ka sižets ir aaaizdomīgi... hmm, būsim atklāti - reālistisks, tad nekas cits man nav zināms. Tāpēc - stāsti!

Atbildēt | Iepriekšējais