daži vārdi par 'Addendum'

« previous entry | next entry »
6.. Okt, 2008 | 22:06

Es zinu, ka daži par šo filmu jau ir paspējuši neprātīgi safanoties. Un nebija jau viņa galīgi slikta. Viņa IR jāredz. BET.

Viņa nebūt nav pilnīga. Jo filmas veidotāji itin vieksmīgi pamanās izvairītes no daudziem ĻOTI būtiskiem dzīves [un pārmaiņu procesa] aspektiem.

Ja runā par Jauno [Pozitīvo] Pasaules Kārtību, nekādi nevar iztikt bez garīgām lietām. Bez izpratnes. Nevar un Nedrīkst koncentrēties tikai un vienīgi uz alternatīvās enerģijas ieguvi, valdību boikotēšanu vai naudas nevajadzību. Jo ar to nepietiek. Nedrīkst aizmirst faktu, ka, lai šīs praktiskās pārmaiņas notiktu, vispirms ir jāmainās cilvēku domāšanai. Ir jāizaug no tās sabiedrības, kurā mēs dzīvojam; jāatrod jauns garīgais skatījums. Jauns atbalsta punkts, if you will. Un par to šī filma nerunā. Tā nerunā par to, ko darīt ar brūkošiem filozofijas un garīguma standartiem. Par to, ka ir jāiegūst jauni; ka ir jāaug caur mācīšanos.

Un vēl es [un ne tikai es] vairāk sajutu, nekā varu empīriski šobrīd pierādīt [šādam nolūkam būs brīvākā brīdī jānoskatās vēlreiz], ka kaut kas ar šo filmu nav īsti kārtībā. Kaut kādā veidā tās skatījums ir mazliet greizs. SUBLIMINALS is the key. Paskatieties uzmanīgi uz vizuālo noformējumu - uz attēliem, kas pavada tekstu. Tie nav ilustrējoši. Tie ir kontrastējoši. Kaut kas tajā visā nelīmējas īsti kopā.

Jā, un vēl - ne vārda par extra-terrestrials. Ne vārda par notikumu alternatīvajiem scenārijiem. Ļoti izteikta 5 sense reality. Not the way to go, my friends.

Nebūsim nu pārlieki optimisti: kā Jūs izskaidrotu šīs filmas nenormālo popularitāti? Ar "100th monkey syndrom"? Ar ko?
Jo tomēr ir daudzi labāki darbi/ autori, ar kuriem sākt.
Tags:

links | drain the blood | Add to Memories


Comments {3}

* * *

from: [info]nulle
date: 6.. Okt, 2008 - 19:26
links

ieinteresējāt padomāt :)

Atbildēt | Diskusija


morphine

* * *

from: [info]morphine
date: 6.. Okt, 2008 - 19:40
links

par ko arī prieks :)

Atbildēt | Iepriekšējais


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 7.. Okt, 2008 - 06:05
links

Patiesībā filmā ir daudz norādes uz slēptām idejām. Par enerģiju runājot - frāze 'and with time, we will find more'. Bet tas nav galvenais.
Notiekošais pārmaiņu process, kura viena sastāvdaļa ir arī Zeitgeist, nav seriāls, bet gan paralēls - daudzi procesi vienlaicīgi ar vienu un to pašu mērķi. Ir citas filozofijas un komūnas, kas šobrīd risina tieši cilvēku domāšanas veida problēmas, ievirzot tās citā gultnē. Un, redz, ar domāšanas veida maiņu vien nav gana, Zeitgeist šajā sakarā ir ar abām kājām uz zemes, piedāvājot praktisku risinājumu, un tas ir tas, kas man patīk visvairāk. Man vienmēr visam galā ir jautājums: "Ok, so how do we do it?!" Un filmas popularitāte droši vien ir izskaidrojama tieši ar to - citiem ir tāpat.

Atbildēt