Feb. 23rd, 2012 @ 10:16 am (no subject)
Vakar mūs mācīja gatavot paniru (svaigo sieru) - garšoja ļoti labi un pagatavošana arī izskatījās vienkārša - līdzīgi kā mammucis kādreiz biezpienu gatavoja.
Tātad - vajag litru piena - (ne pārāk treknu un ne no pulvera taisītu - vakar taisīja no Lazdonas piena), 300-350 gramus skāba krējuma (15-20%)( bija Valmieras krējums), mazliet citronu sulas.
To visu sajauc kopā un tad nemaisot karsē katliņā uz mērenas uguns. Kad sūkalas atdalījušās, masu ielej sietiņā, kurā ieklāta marle, notecina lieko šķidrumu, tad uzliek virsū slogu un patur uz nakti. Un tad liek ledusskapī un nākošajā dienā var mieloties. :) Brīvdienās, kad būs vairāk laika, būs jāizmēģina. :)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: February 23rd, 2012 - 11:10 am
(Permanent Link)
Vecmāmuļa rūgušpienu šitā apstrādāja, sierelis sanāca.

Kā ir pareizi, panira vai panirs?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: February 23rd, 2012 - 11:41 am
(Permanent Link)
It kā man teica panirs, bet par to es nevaru galvot, vai tieši tā ir pareizi.