Sep. 22nd, 2021 @ 11:11 am (no subject)
Man ir tik mīļa mamma. Ar saviem stiķiem un niķiem reizēm, protams. Bet tik mīļa. Paldies Dieviņam, ka viņa man ir tieši tāda, kāda viņa ir. Kamēr viņai bija tās veselības problēmas, viņai bija pazudis, bet nu atkal ir atgriezies tas, kas viņā ir pats brīnišķīgākais - pozitīvisms un tāda mūžīgā jauneklība. Man patīk mūžam jauni cilvēki. Nevis infantili, bet mūžam jauni. Tādi, kas mācās kaut ko jaunu, tādi, kuri ir drosmīgi un kaut ko maina savās dzīvēs. Tādi, kuri saņemas pārvarēt rutīnu un parādīt sevi pasaulei. Ir daudzas lietas, kurās es gribētu būt līdzīga savai mammai.
Pozitīvismā, mūžīgajā jauneklībā, zinātkārē, empātijā, dzelzs gribā un cīnītāja garā - kas varbūt uzreiz nav redzami, bet tad, kad ir jārisina patiešām nopietni jautājumi - parādās un ir. Un dzīvošanā saskaņā ar savu sirdsapziņu.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]iokaste
Date: September 22nd, 2021 - 01:01 pm
(Permanent Link)
Bet tu taču gribi sodīt tos, kuri nevakcinējas. Vai tas ir savienojams ar labestību un pozitīvismu?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 22nd, 2021 - 03:24 pm
(Permanent Link)
Kur Tu manos ierakstos esi atradis tādu tekstu, ka es gribētu sodīt nevakcinētos??? Kur? Tajā, ka es teicu, ka es atlaistu no darba sievieti, kura nevakcinētos pret trakumsērgu, neskatoties uz to, ka viņu būtu sakodis dīvainas uzvedības suns ārzemēs?

Mana motivācija būtu pasargāt citus cilvēkus no viena īpatņa, kura dēļ pārējie var nonākt briesmās - jo trakumsērgu mūsdienās vēl joprojām ir izdevies izārstēt dažos gadījumos visā pasaulē. Jūti atšķirību? Nevis tāpēc, ka viņa nevakcinējas, bet tāpēc, ka viņa APDRAUD citus.

Ja aviopasažieris sāk ārdīties, apkalpe un pārējie viņu sasien. Ierobežo viņa brīvību, lai glābtu pārējo dzīvības. Un man tas liekas gan saprātīgi, gan morāli attaisnojami. Viena cilvēka brīvība beidzas tur, kur sākas otra cilvēka brīvība.

Kāpēc man liekas, ka COVID nav izdomāts - un tāpēc es paužu uzskatu, ka esmu vakcinējusies? Jo es apskatījos mirstības statistiku pagājušā gada decembrī un šī gada janvārī. Pati personīgi. Nevis oficiālos COVID statistikas datus, bet vienkārši cilvēku mirstības datus. Un lai gan decembrī un janvārī vienmēr mirst visvairāk cilvēku, pagājušā gada decembrī un šī gada janvārī bija par 31-32% vairāk nomirušo cilvēku nekā vidēji šajos mēnešos kopš 2017.gada. Savukārt jūlijā, augustā, septembrī, oktobrī nomirušo cilvēku skaits būtiski neatšķīrās no iepriekšējiem gadiem (tad arī COVID īpaši neplosījās pa Latviju).

Šīs diskusijas ir bezjēdzīgas, jo es esmu sapratusi, ka tie, kas tic, ka COVID ir izdomāts, netic statistikas datiem, netic ārstu viedokļiem (un Tu man tā arī neatbildēji, kāpēc ārstu viedokļiem par cukura kaitīgumu tici, bet kad tie paši ārsti saka, ka COVID ir bīstams - netici), bet tic, ka mūsu valdība, kas pa lielam cenšas darīt to pašu, ko lielākā daļa to valstu, kuras līdz šim par labām uzskatīja mūsu pašu tautieši, lai uz tām emigrētu - Anglija, Īrija, Somija, ASV, cenšas mūs iznīdēt. Kas būs nākošais posms - krusta karš pret vetārstiem, jo viņi ik dienas lielā skaitā vakcinē dzīvniekus? Vai arī pikets par tiesībām nelietot prezervatīvus tiem, kas slimo ar STS, jo tas ierobežo viņu brīvību? Vai arī bērnu pikets pret vecākiem, kuri ierobežo viņu brīvību un liek viņiem saklāt gultu?

Jebkurā gadījumā - šī diskusija ir bezjēdzīga. Mēs katrs paliksim pie savām domām.